Πίσω στην κορυφή της σελίδας
10.10.2012 | 19:58

Α. Βλοντάκης, Γ. Λιανός και άλλοι διάσημοι σε αγώνα ποδοσφαίρου! Φωτογραφίες

Α. Βλοντάκης, Γ. Λιανός και άλλοι διάσημοι σε αγώνα ποδοσφαίρου! Φωτογραφίες
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012, στο γήπεδο του DEREE – The American College of Greece, διεξήχθη φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας για την προώθηση της εκστρατείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ε.Ε.) κατά του καπνίσματος «Αν το σταματήσεις δε σε σταματάει τίποτα!» (“Ex Smokers are Unstoppable”). Η ομάδα φοιτητών του Κολλεγίου και η ομάδα των επώνυμων φίλων–πρεσβευτών, αναμετρήθηκαν στο γήπεδο, σε μια προσπάθεια να λειτουργήσουν ως πρεσβευτές της εκστρατείας κατά του καπνίσματος, να προωθήσουν, κυρίως σε καπνιστές, τα θετικά μηνύματα της ζωής χωρίς τσιγάρο και να βοηθήσουν τους Έλληνες καπνιστές να κερδίσουν οριστικά στον αγώνα κατά του καπνίσματος!

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, ο Αντώνης Βλοντάκης, ο Γιώργος Λιανός, ο Κώστας Φραντζέσκος, ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος, ο Σπύρος Μαραγκός, ο Γιώργος Θαναηλάκης, ο Στέφανος Αβραμίδης, ο Γιάννης Θειακός, ο Μανώλης Σφακάκης, ο Σωτήρης Κωσταβάρας και ο Πάνος Βλάχος έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έπαιξαν μπάλα με την καρδιά τους, προσφέροντας πλούσιο θέαμα σε μικρούς και μεγάλους θεατές. Η ομάδα των φίλων–πρεσβευτών της εκστρατείας της Ε.Ε. κατά του καπνίσματος επικράτησε με σκορ 3-2 έναντι της ομάδας φοιτητών του DEREE – The American College of Greece. Η πρωτοβουλία «Διέκοψε το κάπνισμα και παίξε μπάλα με την καρδιά σου!» πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012) υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας.

Σημαντικός υποστηρικτής της προσπάθειας ήταν το DEREE – The American College of Greece, ενώ χορηγοί επικοινωνίας ήταν: SportDay, Nova, Sport Fm. Η σύμπραξη όλων αυτών των φορέων αποσκοπεί στο να διαδοθεί η βραβευμένη εκστρατεία της Ε.Ε. «Αν το σταματήσεις, δεν σε σταματάει τίποτα» και να «μιλήσει» στις καρδιές εκατομμυρίων Ελλήνων. Την εκστρατεία κατά του καπνίσματος για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαινίασε τον Ιούνιο 2011 ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την πολιτική υγείας και καταναλωτών, John Dalli.Η εκστρατεία προωθεί τα θετικά οφέλη μιας ζωής χωρίς καπνό, στα οποία περιλαμβάνονται καλύτερη υγεία, καλύτερες κοινωνικές συναναστροφές, περισσότερα χρήματα και φυσικά καλύτερη ποιότητα ζωής. Το πρόγραμμα αποφεύγει να ασκεί κριτική στους καπνιστές, αλλά επισημαίνει τα πολυάριθμα οφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος, συνδυάζοντας τα θετικά αυτά μηνύματα με τη δυνατότητα χρήσης των πιστοποιημένων εργαλείων της εκστρατείας «Αν το σταματήσεις, δεν σε σταματάει τίποτα». Η εκστρατεία διεξάγεται μέσω την πλατφόρμας iCoach (www.exsmokers.eu), ενός δωρεάν, τεκμηριωμένου ψηφιακού εργαλείου παροχής συμβουλών υγείας που βοηθά περίπου 250.000 ανθρώπους σε ολόκληρη την Ευρώπη (δηλ. 1 στους 500 καπνιστές) στην προσπάθειά τους να κόψουν το κάπνισμα για πάντα. Το iCoach διατίθεται και ως εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα iPhone και Android.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 17:16

Top 10