Πίσω στην κορυφή της σελίδας
11.06.2011 | 21:00

Η γαλλική Vogue κάνει στάση στην Ελλάδα! Τι γράφει για τη χώρα μας

Η γαλλική Vogue κάνει στάση στην Ελλάδα! Τι γράφει για τη χώρα μας
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Η Γαλλική Vogue μαγεύεται από το χρώμα του ελληνικού ουρανού και αφιερώνει ολόκληρο το καλοκαιρινό τεύχος στη χώρα μας. "Μόλις τρεις ώρες πτήση από το Παρίσι, η Ελλάδα είναι ο μπλε παράδεισος του ο οποίο ο ήλιος είναι η εθνική του κληρονομιά" αναφέρει με ενθουσιασμό στο editorial και κάνει ένα στιλιστικό πέρασμα από τα εκατοντάδες νησιά της χώρας.

Το ρεπορτάζ της Vogue κάνει λόγο για την χρυσή εποχή των δεκαετιών του '60 και του '70 όταν πολλά μικρά ελληνικά νησάκια είχαν γίνει ο κοσμοπολίτικος προορισμός της διεθνούς αφρόκρεμας. Μία από τις στάσεις της και η ΄Υδρα, προορισμός καλλιτεχνών και διαννοούμενων, γεγονός που δεν απέκλειε φυσικά και τα τεράστια γιοτ. Στη φωτογραφία η θρυλική Brigitte Bardot ποζάρει επάνω σε κάποιο ιστιοφόρο στα ανοικτά της Ύδρας.Στη συνέχεια το γαλλικό περιοδικό μόδας αναζητά όλους εκείνους τους Έλλήνες, στην καταγωγή αλλά και στην ψυχή, που αν και δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό δεν ξεχνούν ποτέ τα χρώματα της Ελλάδας. Ανάμεσά τους η Ευγενεία Νιάρχου, η Βενιαμίν της οικογένειας που βρίσκεται πλέον στη Νέα Υόρκη. Η μικρή κόρη του εφοπλιστή με τα "Χρυσά Χέρια" θυμάται με νοσταλγία τα παιδικά της χρόνια στο ιδιόκτητο νησί της οικογενείας τη Σπετσοπούλα.
Μεταξύ των άρθρων του τέυχους Ιουνίου-Ιουλίου υπάρχει και ειδικό αφιέρωμα στο νέο μουσείο της Ακρόπολης. Ο αρθρογράφος πλέκει το εγκώμιο στην προσπάθεια των υπευθύνων του μουσείου, στην αρχιτεκτονική του ιδαιτερότητα και την υλοποίηση ενός ονείρου που ξεκίνησε από την Μελίνα Μερκούρη πριν από πολλά χρόνια. Είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός πως το γαλλικό περιοδικό αναφέρεται και στα Μάρμαρα του Παρθενώνα που βρίσκονται ακόμη στο Βρετανικό Μουσείο και την αίθουσα που υπάρχει στο νέο "κολοσσιαίο", όπως το χαρακτηρίζει, μουσείο ειδικά για τα κλεμένα εκθέματα.  

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10