Η Βουλή από χθες έγινε… μπλε! Μάθε γιατί και δες φωτογραφίες

Φωταγωγημένη στο χαρακτηριστικό μπλε χρώμα της παγκόσμιας εκστρατείας κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη, την οποία διεξάγει κάθε χρόνο η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτη (International Diabetes Federation – I.D.F.), είναι από το βράδυ της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου 2013 η Βουλή των Ελλήνων!

Το λαμπρό μπλε φως που «λούζει» από χτες το κτίριο – σύμβολο της Ελληνικής Δημοκρατίας θα παραμείνει αναμμένο μέχρι και την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013, επίσημη ημερομηνία εορτασμού της καθιερωμένης από την I.D.F. Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, συμβολίζοντας την αναγκαιότητα έγκυρης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Ελληνικού πληθυσμού γύρω από τη νόσο. Γιατί ο σακχαρώδης διαβήτης είναι υπόθεση όλων μας.

Τη φωταγώγηση πραγματοποίησε η Υφυπουργός Υγείας κυρία Ζέττα Μ. Μακρή, αρμόδια του Υπουργείου Υγείας για τα θέματα του Σακχαρώδη Διαβήτη, από το Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας (Λ. Κηφισίας 39, Μαρούσι), μετά το πέρας της Ενημερωτικής Εκδήλωσης με τίτλο «Σακχαρώδης Διαβήτης: Κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της μάστιγας του 21ου αιώνα». Η φωταγώγηση μεταδόθηκε ζωντανά στην αίθουσα μέσω δορυφόρου.

Η εκδήλωση διεξήχθη στο πλαίσιο των εφετινών δράσεων που ανέλαβε το Υπουργείο Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.) και η Ελληνική Ακαδημία Ιατρικής Επιμόρφωσης (Ε.Α.Ι.Ε.) για τη συμμετοχή τους στην παγκόσμια ενημερωτική εκστρατεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη. Με τον τρόπο αυτόν, όπως κάθε χρόνο, έτσι κι εφέτος, η Ελλάδα έδωσε δυναμικό «παρών» στην εκστρατεία, με απώτερο στόχο την αποτελεσματική πρόληψη και αναχαίτιση της ανοδικής πορείας της σύγχρονης «μάστιγας» του σακχαρώδη διαβήτη και στη χώρα μας.

Ιατροί, επαγγελματίες υγείας και κοινό είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις και τη θέση της επίσημης πολιτείας απέναντι στη νόσο, καθώς και τον αντίκτυπό της στη σημερινή κοινωνία της κρίσης. Συμμετείχαν ειδικοί επιστήμονες, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και ΜΜΕ.

Οι δράσεις θα ολοκληρωθούν με τη διενέργεια ΔΩΡΕΑΝ μετρήσεων γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c) στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, με τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.), την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013, ώρες 09:00 – 17:00, στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Συλλόγου και της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Σεβαστουπόλεως 113, Αθήνα, τηλ. 2103816404, 3304008).

Οι μετρήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με την ευγενική υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρίας ΒΙΑΝΕΞ/MSD, θα γίνονται από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό με απλή αιμοληψία από το δάκτυλο. Τα αποτελέσματα θα βγαίνουν εντός πέντε (5) λεπτών και όσα άτομα χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης θα παραπέμπονται στο θεράποντα ιατρό τους.

Read More

And More