Eντοπίστηκαν τρεις ύποπτοι για την επίθεση στον Κ. Χατζηδάκη.

Σε τρία πρόσωπα εστιάζονται οι έρευνες της αστυνομίας για να βρεθούν οι δράστες της απίστευτης επίθεσης κατά του πρώην υπουργού, Κωστή Χατζηδάκη. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ χρησιμοποιώντας τα βίντεο και τις φωτογραφίες από την ώρα της επίθεσης στη στοά του θεάτρου “Βρετανία” έχουν φτάσει σε σημαντικά στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στους δράστες. Ξέρουν δηλαδή πρόσωπα, αλλά όχι ονόματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας υπήρξε μία μεγάλη ομάδα ατόμων, η οποία περικύκλωση τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, όταν κάποιος πολίτης άρχισε να φωνάζει “περνάει πολιτικός, πολιτικός”. Αυτό ήταν αρκετό για να αρχίσει η επίθεση, με τα άτομα αυτά να προπηλακίζουν τον κ. Χατζηδάκη και να του πετούν πλαστικά μπουκάλια με νερό.
Άμεση ήταν η αντίδραση του αστυνομικού-φρουρού, ο οποίος μαζί με τον πρώην υπουργό κατέφυγαν στη στοά του θεάτρου. Εκεί όμως τους περίμεναν άλλα άτομα, με τρία από αυτά να αρχίζουν να γρονθοκοπούν τον βουλευτή στο κεφάλι με πρωτοφανή βιαιότητα προκαλώντας του τραύματα στο κεφάλι, το αυτί, το μάτι όπου και έκανε ράμματα.
Από το βίντεο η έρευνα των αστυνομικών εστιάζεται σε δύο νεαρούς, οι οποίοι φορούν σκούφους και μπουφάν και σε ένα άτομο ηλικιωμένο άνω των 60 ετών, το οποίο φορά κοντό παλτό και βρίσκεται στην γωνία και χτυπά τον βουλευτή. Μάλιστα, ένας εξ’ αυτών φαίνεται στο βίντεο να τον ακολουθεί και να συνεχίζει να προπηλακίζει τον ήδη αιμόφυρτο Κωστή Χατζηδάκη.

“Μακάρι αυτή η επιθεση να γινει αφορμη να ξαναδουμε τα πραγματα απο την αρχη χωρις τη λογικη του μισους και της βιας. Αλλιώς κινδυνεύουμε η κρίση που περνάμε να βαθύνει ακόμα περισσότερο”. Με αυτά τα λόγια, ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης που δέχθηκε επίθεση χθες από αγνώστους στο κέντρο της Αθήνας, ξεκίνησε την δήλωσή του στο Newsit, για τις στιγμές που έζησε.

“Δεν σκοπεύω”, συνέχισε ο κ. Χατζηδάκης, “όσο περνάει από το χέρι μου να κινηθώ εναντίον εκείνων που με χτύπησαν. Στενοχωριέμαι όμως για τον αστυνομικό και τους δυο πολίτες που προσπάθησαν να με προστατεύσουν και τραυματίστηκαν”.

Να σημειωθεί ότι και ο αστυνομικός και οι 2 πολίτες μετφέρθηκαν σε νοσοκομείο. O ένας μάλιστα από τους δυο έπαθε εξάρθρωση ωμοπλάτης. Ο ίδιος ο κ. Χατζηδάκης έκανε ράμματα στο μάτι.

Νωρίτερα ο κ. Χατζηδάκης έκανε δήλωση και στην ιστοσελίδα του στο internet και θέλησε να ευχαριστήσει τον αστυνομικό φρουρό του αλλά και δύο πολίτες που τον βοήθησαν να ξεφύγει από τα χέρια των αγνώστων.

“Δεν αισθάνομαι κανένα μίσος για όσους μου επιτέθηκαν χθες. Ωστόσο, όλοι είναι ανάγκη να κατανοήσουμε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά με το μίσος και με τη βία. Αντίθετα, πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ξεπεράσουμε αυτή τη μεγάλη κρίση. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους μου συμπαραστάθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης και μετά από αυτήν. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον αστυνομικό που μου έχει διαθέσει η Πολιτεία και τους δύο πολίτες που τραυματίστηκαν προσπαθώντας να με υπερασπιστούν”.

Ο τραυματισμός του πρώην υπουργού που έγινε είδηση σε όλα τα ξένα μέσα ενημέρωσης

Όλα έγιναν στην οδό Πανεπιστημίου, όταν ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, προπηλακίστηκε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η μεγαλειώδης και ειρηνική πορεία που διοργάνωσαν Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ..

Επιστρατεύτηκε μια διμοιρία αστυνομικών, για να τον γλυτώσει από τους άγνωστους που του πέταξαν πέτρα ενώ ταυτόχρονα κάποιοι τον αποδοκίμαζαν με συνθήματα.

Ο πρώην υπουργός δέχθηκε επίθεση την ώρα που έβγαινε από γνωστή καφετέρια. Οι άνδρες της ασφάλειάς του δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν

Την επίθεση εναντίον του κ. Χατζηδάκη έχουν καταδικάσει όλα τα κόμματα. Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες δεν θέλει να υποβάλλει μήνυση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “γνωρίζω γιατί γίνονται όλα αυτά δεν είμαι όμως εγώ αυτός που μπορώ να το διορθώσω”

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας διέταξε να γίνει χρήση του οπτικού υλικού για να αναγνωριστούν και να συλληφθούν οι δράστες της επίθεσης

Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου.

Εκτενείς αναφορές στα επεισόδια που σημάδεψαν τις κινητοποιήσεις των εργατικών συνδικάτων στην Αθήνα έκαναν σχεδόν όλα τα μεγάλα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.
Πρώτο το Reuters που μετέδωσε και οπτικό υλικό από τα επεισόδια καθώς και βίντεο από την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής Κωστής Χατζηδάκης.
Στο ρεπορτάζ από την Αθήνα ο ανταποκριτής του πρακτορείου χαρακτηρίζει την διαδήλωση ως την μεγαλύτερη κινητοποίηση από τον περασμένο Μάιο, όταν και συνέβη το θλιβερό περιστατικό του εμπρησμού της Μαρφίν και ο θάνατος τριών τραπεζικών υπαλλήλων και καταλήγει λέγοντας πως παρά τις διαρκώς αυξανόμενες κοινωνικές αντιδράσεις το ελληνικό Κοινοβούλιο τελικώς υπερψήφισε τα νέα μέτρα που ζητούνται από τη χώρα στα πλαίσια του Μνημονίου.

Ο ίδιος συντάκτης υπολόγισε τους συμμετέχοντες στη διαδήλωση στους 50.000 ανθρώπους και κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε ορισμένα συνθήματα που ακούστηκαν και καλούσαν τον κόσμο σε επανάσταση!

Το βρετανικό ΒΒC κάνει λόγο για επιθέσεις σε πρώην υπουργούς και για μαζικές διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας που υιοθετεί η κυβέρνηση.

Παρόμοια ρεπορτάζ φιλοξένησαν στις διαδικτυακές τους εκδόσεις και οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εφημερίδες αλλά και οι New York Times.

Η γαλλικής εφημερίδα Le Monde

Read More

And More