Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα – Μόνο με αλυσίδες σε επαρχιακούς ορεινούς δρόμους

Αυτό το Σαββατοκύριακο ετοιμάσου για ένα διαφορετικό προετοιμάσου με ζεστά ρούχα, αφού η θερμοκρασία πρόκειται να… κατέβει! Όπως διαβάσαμε στο newsit τις προβλέψεις του Τάσου Αρνιακού, ο υδράργυρος θα κυμανθεί και ως τους -3 βαθμούς!

Κύμα χιονιά σαρώνει τη χώρα με τη θερμοκρασία να έχει πέσει ραγδαία, την μετακίνηση να γίνεται μόνο με αλυσίδες στα ορεινά και τους ανέμους να πνέουν στα πελάγη ως και εννιά μποφόρ, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνιές.

Έπιασαν δουλειά τα εκχιονιστικά

Ο χειμώνας τρίζει τα δόντια σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, που ήδη αρχίζουν να σκεπάζονται από χιόνι.

Αποκλεισμένα βρέθηκαν το Σάββατο το πρωί τα Χάνια Πηλίου, όπου το θερμόμετρο βρίσκεται στους 3 βαθμούς και το χιόνι έφτασε τους 15 πόντους. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε καθώς τα μηχανήματα άνοιξαν τους δρόμους – όπου υπήρχε πρόβλημα – ενώ σε ορισμένα σημεία χρειάζονται αλυσίδες.

ύμα χιονιά σαρώνει τη χώρα με τη θερμοκρασία να έχει πέσει ραγδαία, την μετακίνηση να γίνεται μόνο με αλυσίδες στα ορεινά και τους ανέμους να πνέουν στα πελάγη ως και εννιά μποφόρ, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνιές.

Απο το μεσημέρι δεν γίνονται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, καθώς στα πελάγη οι άνεμοι κατά τόπους φθάνουν και τα 9 μποφόρ. Έτσι απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ωστόσο κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων και των δελφινιών για τον Αργοσαρωνικό. Κλειστό είναι και το πορθεμίο Πρίνου- Καβάλας.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει μεγαλύτερη ενίσχυση των ανέμων από την Κυριακή γι΄ αυτό καλό θα είναι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Άσπρες οι
κορυφές των βουνών στην Κεντρική Ελλάδα
Άσπρες οι κορυφές των βουνών στην Κεντρική Ελλάδα

Πρόβλημα στα δρομολόγια

Κύμα χιονιά σαρώνει τη χώρα με τη θερμοκρασία να έχει πέσει ραγδαία, την μετακίνηση να γίνεται μόνο με αλυσίδες στα ορεινά και τους ανέμους να πνέουν στα πελάγη ως και εννιά μποφόρ, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνιές.

Μετ’ εμποδίων τα δρομολόγια των πλοίων από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο και ορισμένα πορθεία, ενώ αποκλεισμένα παραμένουν νησιά των Δωδεκανήσων, των Κυκλάδων αλλά και η Κρήτη λόγω των ισχυρών ανέμων.

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια για Αίγινα, ωστόσο για Πόρο, Ύδρα, Ερμιόνη και Σπέτσες υπάρχει απαγορευτικό. Δεν φεύγουν πλοία από Ραφήνα για Κυκλάδες ενώ το πρωί δεν έγινε και δρομολόγιο προς Μαρμάρι.

Απαγόρευση απόπλου έχουμε και από Λαύριο για Κέα και Κύθνο αλλά και για το δρομολόγιο Πρίνου – Καβάλας.

Το ΥΕΝ συνιστά στους επιβάτες να καλούν πρώτα τα κατά τόπους λιμεναρχεία για να πληροφορούνται αν το δρομολόγιό που τους ενδιαφέρει θα γίνει ώστε να αποφύγουν την ταλαιπωρία.

Προβλήματα είχαμε και την Παρασκευή και στο Αιγαίο λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων.

Συγκεκριμένα, μετ’ εμποδίων διεξάγονται τα δρομολόγια των πλοίων σε ορισμένες περιοχές, λόγω θυελλωδών ανέμων, που κατά τόπους φθάνουν και τα 9 μποφόρ.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει μεγαλύτερη ενίσχυση των ανέμων από αύριο Κυριακή, γι’ αυτό καλό θα είναι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπου λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Διαβάστε τον καιρό σε 300 πόλεις της Ελλάδας από το Newsit Weather Center

Read More

And More