Σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού και των τελευταίων οδηγών – Ένας νεκρός στο χιόνι

Πέντε δάχτυλα χιόνι έπεσαν και ήταν αρκετά για να αποκαλύψουν και πάλι την ανοργανωσιά και την ξεροκεφαλιά του Έλληνα. Μέρες τώρα οι μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν πως έρχεται κακοκαιρία με χιόνια στα ορεινά. Κι όμως, κάποιοι αποφάσισαν να κινηθούν σε δρόμο όπου έπεφτε χιόνι, χωρίς να έχουν αλυσίδες μαζί τους. Και “κόλλησαν”. Μαζί τους, όμως, “κόλλησαν” και εκατοντάδες άλλοι. Και μάλιστα στον πιο σύγχρονο δρόμο της χώρας, στην Εγνατία. Την οποία πληρώνουν από την τσέπη τους οι Έλληνες φορολογούμενοι.
Η Εγνατία οδός, ο πιο σύγχρονος δρόμος της χώρας, ο δρόμος που πληρώνουμε όλοι από την τσέπη μας έγινε μέρος… μαρτυρίου για εκατοντάδες ανθρώπους που είτε από δικό τους λάθος (γιατί δεν είχαν αλυσίδες) είτε από λάθη τρίτων, έμειναν περισσότερες από 15 ώρες εγκλωβισμένοι στο κρυο και την παγωνιά, με τη βενζίνη να τελειώνει, χωρίς νερό.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά ένας άνθρωπος έχασε και τη ζωή του! Οδηγός που είχε εγκλωβιστεί, κατέβηκε από το αυτοκίνητό του να δει τι συμβαίνει και μια νταλίκα τον παρέσυρε, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα!
Μοιραία, όλοι σήμερα ψάχνουν να βρουν ποιος φταίει. Η περιφέρεια λέει η Εγνατία δεν έπρεπε να κλείσει. Δεν δικαιολογείται. Και η εταιρία που διαχειρίζεται το δρόμο τα ρίχνει στον καιρό και στους άπειρους οδηγούς που δεν ακούν τους τροχονόμους. Μπαλάκι οι ευθύνες ξανά. Δεν είναι η πρώτη, δε θα είναι και η τελευταία φορά.
Μέσα στις επόμενες ώρες θα ανοίξει ο δρόμος και θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία. Όπως δήλωσε στο NewsIt ο Πρόδρομος Ασλανίδης, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας “αυτή την ώρα βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της επιχείρησης απεγκλωβισμού και των τελευταίων οδηγών από το σημείο (από τον κόμβο του Κοίλου ως τον ανισόπεδο κόμβο Ξηρολίμνης). Πρόκειται κυρίως για οδηγούς φορτηγών”.

Διάβασε περισσότερα στο newsit

Read More

And More