Πύρινη κόλαση στην Χίο – Καίγονται δάση και μαστιχόδεντρα – Μάχη με τις φλόγες για να μην καούν σπίτια και στρατόπεδα

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε στις 2 τα ξημερώματα στις Καρυές, στο κεντρικό τμήμα της Χίου αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων, που φτάνουν τα 8 μποφόρ, γρήγορα επεκτάθηκε προς τα δυτικά και νότια.

Tο μέτωπο ξεπερνά τα 25 χιλιόμετρα και οι φλόγες στο πέρασμά τους καίνε πεύκα και μαστιχόδεντρα.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν 75 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 40 εθελοντές, 30 άτομα πεζοπόρο, 79 στρατιώτες.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσκολεύουν πολύ το έργο της κατάσβεσης απο αέρος. Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν όλα υδροληψίες και το βάρος έχει πέσει στα ελικόπτερα.

Απο Θεσσαλονίκη έφτασε στη Χίο ένα C 130 με 32 άτομα πεζοπόρο ενώ απο Αθήνα έχει ήδη αναχωρήσει πλοίο που μεταφέρει 9 οχήματα της πυροσβεστικής. Αναμένεται επίσης το οχηματαγωγό του πολεμικού ναυτικού ΣΑΜΟΣ που μεταφέρει 20 οχήματα και 85 άτομα προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος.

Το στρατόπεδο στο χωριό Αρμόλια, στα νότια του νησιού εκκενώθηκε ενώ στα χωριά Βέσσα, Ελάτα και Λίθι οι κάτοικοι αποφάσισαν, σύμφωνα με πληροφορίες του αρχηγείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, να εγκαταλείψουν τις οικίες τους, εξαιτίας του καπνού που κατακλύζει την περιοχή. Σύμφωνα με το chiospress.gr οι φλόγες απείλησαν δύο σπίτια στην Ελάτα.

Η φωτιά είναι τόσο μεγάλη και οι άνεμοι τόσο ισχυροί που ο καπνός έχει φτάσει μέχρι τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπως φαίνεται στη φωτογραφία του δορυφόρου..

Συνεχής ενημέρωση με βίντεο και φωτογραφίες στο NewsIt

Read More

And More