Υπέροχες ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης για αυλές και μπαλκόνια!

Αυτό που μετράει είναι η πρώτη εντύπωση! Γιατί, λοιπόν, να μην φροντίσεις για την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του εξωτερικού του σπιτιού σου όπως κάνεις και για το εσωτερικό; Εμείς, συγκεντρώσαμε τις 10 πιο εντυπωσιακές και εντελώς διαφορετικές ιδέες που θα κάνουν την αυλή ή το μπαλκόνι σου να ξεχωρίσει! Και άσε τους γείτονες να… πρασινίζουν από την ζήλια τους!

Διακόσμησε τα παράθυρά σου

Τοποθέτησε έξω από το παράθυρό σου γλάστρες όπως αυτές της φωτογραφίας και στόλισέ τις με χριστουγεννιάτικα λουλούδια. Γκι, ρόδια, φύλλα από έλατο έχουν όλα θέση εδώ! Πασπάλισέ τα και με ψεύτικο χιόνι (αν δεν έχεις η παιδική πούδρα κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά) και θα νιώσεις το Christmas spirit να σε κατακλύζει, ακόμη και αν ο καιρός μας πάει κόντρα!

Μπάλες και στην αυλή ή το μπαλκόνι!

Ποιος είπε ότι οι χριστουγεννιάτικες μπάλες προορίζονται μόνο για το δέντρο. Κρέμασέ τις παντού: στα κάγκελα του σπιτιού σου, σε δέντρα που μπορεί να έχεις στην αυλή σου. Μόνο προτίμησε μεγαλύτερες μπάλες ενός χρώματος. Στην αγορά θα βρεις και κάποιες με κουδούνια που δημιουργούν υπέροχους ήχους όταν θα τις φυσά ο αέρας.

Το καλάθι με τις μπάλες

Ένα σιδερένιο καλάθι ή ένα καλάθι από ψάθα μπορεί να δώσει άλλο αέρα στο εξωτερικό του σπιτιού σου. Γέμισέ τα με γυαλιστερές μπάλες διαφόρων χρωμάτων και τοποθέτησέ τα είτε στο πρεβάζι του παραθύρου είτε σε ένα τραπεζάκι κοντά στην είσοδο του σπιτιού. Προσοχή: η βροχή ενδέχεται να ξεθωριάσει το χρώμα από τις μπάλες.

Χριστουγεννιάτικο ποδήλατο!

Το παλιό σου είναι ξεχασμένο στην αποθήκη από καιρό; Ξανασκέψου το! Στόλισέ το με λαμπάκια και βαλ΄το σε μια περίοπτη θέση είτε στην αυλή είτε στο μπαλκόνι σου. Αν είναι αρκετά παλιό και δεν σκέφτεσαι να το ξαναχρησιμοποιήσεις, τόλμησε να το βάψεις σε ένα έντονο χρώμα όπως πράσινο, κόκκινο ή μπλε.

Φώτισε τον δρόμο!

Μην επιλέγεις μόνο τα κλασικά χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Στο εμπόριο θα βρεις κάποια μονόχρωμα λευκά που δείχνουν πιο κλασικά και δίνουν στιλ στο εξωτερικό του σπιτιού σου. Στόλισε τα κάγκελα του μπαλκονιού σου με αυτά μπλέκοντάς τα με γιρλάντες.

Περίτεχνα βάζα για ατμόσφαιρα


Σίγουρα θα έχεις κάποια βάζα στο σπίτι σου. Αν όχι, μπορείς να αγοράσεις κάποια διαφανή και πολύ ψηλά από πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού σε πολύ καλή τιμή. Γέμισέ τα με πέτρες, φύλλα δέντρων και κεριά και θα έχεις δημιουργήσει μια τέλεια ατμόσφαιρα στην είσοδο του σπιτιού σου.

Ένα αστέρι στην πόρτα σου!



Η πόρτα της εισόδου φυσικά και δεν πρέπει να μείνει αστόλιστη. Ένα λιτό αστέρι με ένα ρόδι ή κλαδί έλατου είναι αρκετά για να προϊδεασούν τους καλεσμένους σου για την ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν και μέσα στο σπίτι σου.

Read More

And More