17 Ιουνίου οι εκλογές – Ο Π. Πικραμμένος υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης Πικραμμένος θα είναι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, που επιλέχθηκε να ηγηθεί της κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Αυτό αποφάσισε το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών που συνεδρίασε υπό τον Κάρολο Παπούλια.

Απών από τη σύσκεψη είναι ο γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, που αν και αυτή τη φορά προσκλήθηκε, αρνήθηκε να παραστεί λόγω του αποκλεισμού του από την χθεσινή σύσκεψη.
Οι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς και του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, πρότειναν να παραμείνει πρωθυπουργός έως τις επαναληπτικές εκλογές ο Λουκάς Παπαδήμος. Με την πρόταση αυτή συμφώνησε ΤΕΛΙΚΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ΑΡΧΙΚΑ πρότεινε για την πρωθυπουργία τον Γεράσιμο Αρσένη, σε μια κίνηση που μεταφράστηκε σε προσπάθεια να ρίξει γέφυρα συνεργασίας με το κόμμα της Λούκας Κατσέλη.
Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ζήτησε αυστηρά υπηρεσιακή κυβέρνηση που δε θα λάβει καμία υπουργική απόφαση, ενώ ο Πάνος Καμμένος επέμεινε στην πρόταση που είχε κάνει αρχικά, να είναι ο πρόεδρος του ΣτΕ υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Διάβασε όλες τις λεπτομέρειες για τις πολιτικές εξελίξεις στο Newsit

Read More

And More