Σκάνδαλο υποκλοπών! Ηθοποιοί και πρωθυπουργοί τα θύματα!

Συγκλονίζει την Αγγλία σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών που ξεκίνησε από την καταγγελία της ηθοποιού Σιένα Μίλερ ότι η εφημερίδα «News of the World» υπέκλεψε προσωπικές της συνομιλίες.

Αμέσως μετά ξεκίνησε ”ντόμινο” αποκαλύψεων και σύμφωνα με μαρτυρία δικηγόρου, τέσσερις διασημότητες, μεταξύ των οποίων η ηθοποιός Γκουίνεθ Πάλτροου και ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον περιλαμβάνονται στην υπό παρακολούθηση λίστα που ξεπερνάει τα 3 χιλιάδες άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θορυβημένος ο πρώην πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν ζήτησε από την Αστυνομία να πληροφορηθεί, αν και ο ίδιος είχε πέσει θύμα υποκλοπών ενώ ο μόνος που δεν ανησύχησε ήταν ένας άλλος πρώην πρωθυπουργός , ο Τόνι Μπλερ, διότι δεν είχε κινητό τηλέφωνο.

Το σκάνδαλο αποτέλεσε την αιτία να παραιτηθεί ο Άντι Κόλσον, διευθυντής επικοινωνίας του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, διότι ήταν αρχισυντάκτης στην εφημερίδα «News of the World», από όπου ξεκίνησε το σκάνδαλο με τις υποκλοπές των τηλεφωνημάτων της ηθοποιού Σιένα Μίλερ και όπως προκύπτει η συγκεκριμένη εφημερίδα, του ομίλου Μέρντοχ πως ασκούσε την πρακτική των υποκλοπών και εξαγόραζε τη σιωπή θυμάτων της για να μη φτάσουν οι καταγγελίες τους στα δικαστήρια.

Read More

And More