Πίσω στην κορυφή της σελίδας
09.04.2011 | 21:38

Μια παρεξηγημένη φιλία ή το ελάφι ερωτεύτηκε την χήνα;

Μια παρεξηγημένη φιλία ή το ελάφι ερωτεύτηκε την χήνα;
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας, σκέφτονται οι υπεύθυνοι του νεκροταφείου της Νέας Υόρκης όπου εδώ και ημέρες ένα αρσενικό ελάφι φυλά σαν Κέρβερος μία χήνα που κλωσσάει τα αυγά της. Το ελάφι έχει πάρει θέσει μπροστά από τον τάφο που βρίσκεται η χήνα στο νεκροταφείο Forest Lawn εδώ και πέντε ημέρες.

Υπεύθυνος του κοιμητηρίου αναφέρει ότι όσες φορές οι υπάλληλοι προσπάθησαν να μετακομίσουν τη χήνα βρήκαν μπροστά τον “φρουρό” της που τους εμπόδισε να την πλησιάσουν. Αυτή η σκηνή παίχτηκε πολλές φορές μέχρι στιγμής, μη αφήνοντας περιθώρια να παρεξηγηθούν οι προθέσεις του ελαφιού.

Επιστήμονες αποδίδουν το γεγονός στο φαινόμενο των “παράξενων φιλιών” που εμφανίζονται συχνά στο ζωικό βασίλειο. “Μπορούμε να κάνουμε διάφορες υποθέσεις. Την φυλάει γιατί γνωρίζει ότι επωάζει; Θα φύγει όταν τα μικρά χηνάκια βγουν από τα αυγά; Όλα αυτά μένουν να απαντηθούν” λέει ερευνητής.

Σύμφωνα με το Reuters κανονικά στο πλευρό της μέλλουσας μητέρας ενώ κλωσσάει τα μικρά βρίσκεται το αρσενικό, ωστόσο εδώ αυτό δεν συμβαίνει, άγνωστο γιατί. Ίσως λένε οι υπεύθυνοι να έχει αναλάβει το ελάφι αυτό το ρόλο. Το ελάφι πάντως δείχνει μία αφοσίωση σαν τα παιδιά να είναι δικά του. “Δεν νομίζω ότι τα δύο ζώα είναι ερωτευμένα”.


Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10