Αρνήθηκαν να δημοσιεύσουν την αναγγελία γάμου ομοφυλόφιλων!

Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε η στάση γνωστής εφημερίδας που αρνήθηκε να δημοσιεύσει την αναγγελία του γάμου ένος ζευγαριού ομοφυλόφιλων. Ο λόγος για την εφημερίδα New Hampshire’s Union Leader που παρόλο που καταγράφει τις ειδήσεις, έγινε η ίδια είδηση όταν δεν δέχτηκε να δημοσιεύσει την ανακοίνωση του ομοφυλόφιλου ζευγαριού.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις και ο υποψήφιος Γερουσιαστής των Δημοκρατικών Paul Hodes κάλεσε τον εκδότη της εφημερίδας Joe McQuaid να σεβαστεί το νόμο. “Η πολιτική της Union Leader’s προωθεί τον αποκλεισμό ορισμένων ανθρώπων, τη στιγμή που η χώρα προσπαθεί να μειώσει τον αποκλεισμό τον πολιτών εξαιτίaς της φυλής, της θρησκείας και της εθνικότητας”, αναφέρει στην επιστολή του προς τον εκδότη.

Στην απάντηση του ο McQuaid αναφέρει πως η Πολιτεία δεν πρέπει να αναμειγνύεται στην ελευθερία του Τύπου. “Δεν είμαστε “αντι-γκέι”. Απλώς θεωρούμε πως ο γάμος πρέπει να γίνεται μεταξύ άνδρα και γυναίκας. Το ότι ο νόμος εγκρίνει κάτι τέτοιο, δεν σημαίνει ότι εμείς δεν είμαστε ελεύθεροι να τυπώσουμε ό,τι κρίνουμε σωστό”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, παρά τη διαμάχη, το συγκεκριμένο ζευγάρι παντρεύτηκε κανονικά χθες το απόγευμα.

Read More

And More