Πίσω στην κορυφή της σελίδας
04.10.2010 | 18:36

Τα διαδραστικά ηλεκτρονικά παιχνίδια προκαλούν τραυματισμούς!

Τα διαδραστικά ηλεκτρονικά παιχνίδια προκαλούν τραυματισμούς!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Το κουδουνάκι του κινδύνου κρούουν οι γιατροί όσον αφορά την υπερβολική χρήση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Πέρα από το ζήτημα εθισμού που προκαλούν σε παιδιά μικρής ηλικίας τα video games, τώρα υπάρχει και το πρόβλημα των τραυματισμών.
 
Ο λόγος για τα διαδραστικά ηλεκτρονικά παιχνίδια, όπως το “Nintendo Wii”, που μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς κατά την εφαρμογή του. Σύμφωνα με πρόσφατο συνέδριο του San Francisco, η συμμετοχή σε ηλεκτρονικά παιχνίδια μπορεί να προκαλέσει πολλών ειδών τραυματισμούς: από διαστρέμμα στο πόδι και τους ώμους μέχρι και τον αστράγαλο.

 
Ακόμη, σύμφωνα με το BBC, οι έντονες κινήσεις που κάνει κάποιος με το τηλεχειριστήριο του παιχνιδιού μπορεί να τραυματίσουν  και αυτούς που βρίσκονται γύρω του.
 
Το φαινόμενο των τραυματισμών από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια δεν είναι καινούριο, ωστόσο φαίνεται πως έχει επεκταθεί από το 2006 που εμφανίστηκε το “Nintendo Wii”. Παρόλα αυτά, ο υπέθυνος της εταιρείας, αλλά και οι γιατροί προτείνουν στους καταναλωτές να μην το παρακάνουν και να παίζουν με μέτρο!

 

 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10