Πίσω στην κορυφή της σελίδας
23.09.2010 | 21:00

Ζει παρόλο που είναι κομμένη στα δυο!

Ζει παρόλο που είναι κομμένη στα δυο!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Σαν από θαύμα επέζησε μετά από μια πολύ κρίσιμη και δύσκολη εγχείρηση η 31χρονη Janis Ollson από το Καναδά. Πρόκειται για τη μοναδική γυναίκα στον κόσμο που επέζησε, παρόλο που είναι κομμένη στη “μέση”.  
 
Μετά από ένα ατύχημα που είχε πριν από τρία χρόνια, η κοπέλα αναγκάστηκε να υποβληθεί σε μια πολύ δύσκολη εγχείρηση και τελικά κατάφερε να επιζήσει, αν και  είναι κομμένη στη “μέση”.
 
Πώς έχουν όμως τα πράγματα; Όταν ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της, η Ollson άρχισε να παραπονιέται για έντονους πόνους στη μέση και μετά από εξετάσεις διαπίστωσαν ότι πάσχει από καρκίνο. Η γυναίκα είχε σάρκωμα και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των γιατρών στο Τορόντο του Καναδά ούτε οι χημειοθεραπείες ούτε κάποια εγχείρηση θα βοηθούσε την κατάσταση και ουσιαστικά της είπαν ότι ήταν καταδικασμένη να πεθάνει.
 
Η ίδια όμως δεν το έβαλε κάτω. Με μεγάλη δύναμη καρδιάς και συμπαράσταση από την οικογένειά της, η νεαρή κοπέλα βρήκε ένα νοσοκομείο στη Μινεσότα των H.Π.Α όπου της πρότειναν να κάνει μία πρωτοποριακή εγχείρηση. Για πρώτη φορά θα δοκίμαζαν να αφαιρέσουν κομμάτια από τη σπονδυλική της στήλη το αριστερό της πόδι και μέρος από τη λεκάνη της, για να καταπολεμήσουν την ασθένειά της. Η συγκεκριμένη εγχείρηση ήταν πολύ επικίνδυνη, καθώς δεν είχε εφαρμοστεί σε πολλούς ασθενείς.

 
Η Janis, όμως, είχε πάρει την απόφασή της.. Η εγχείρηση διήρκεσε 20 ώρες και χρειάστηκαν είκοσι ειδικοί. Λίγες μέρες μετά έκανε μία συμπληρωματική οχτώ ωρών.
 
Σήμερα, έχουν περάσει τρία χρόνια από την εγχείρησή της και η ίδια επέστρεψε στην καθημερινότητά της και προσπαθεί να ζει όσο πιο φυσιολογικά μπορεί. Έχουν γίνει άλλες τρεις εγχειρήσεις μετά τη δική της, όμως μόνο μία γυναίκα εκ των ασθενών μπόρεσε να επιζήσει.

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10