Πίσω στην κορυφή της σελίδας
04.09.2010 | 19:21

Όταν ο Φίλιππος ζωγράφισε την Βασίλισσα Ελισάβετ!

Όταν ο Φίλιππος ζωγράφισε την Βασίλισσα Ελισάβετ!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Γνωστός για την αδυναμία του στην ζωγραφική ο πρίγκιπας Φίλιππος, έδειξε πως όχι μόνο εκτιμά την τέχνη, αλλά πως έχει κι ο ίδιος καλλιτεχνική φλέβα. Πρόσφατα λοιπόν έγινε γνωστός ένας δικός του πίνακας με μοντέλο...ποιά άλλη; Την αγαπημένη του σύζυγο, την βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ.

H ελαιογραφία απεικονίζει την βασίλισσα να παίρνει το πρωινό της, διαβάζοντας εφημερίδα. Πρόκειται για έργο που χρονολογείται από το 1965 και βρισκόταν μεταξύ των έργων της προσωπικής του συλλογής. Ο πίνακας αναμένεται να κυκλοφορήσει την Δευτέρα, με μια νέα έκδοση των βασιλικών εκδόσεων με τίτλο The Royal Portrait Image and Impact.


O πίνακας του συζύγου της Βασίλισσας Ελισάβετ, όπως τον δημοσιεύει η Daily Mail.


Η συγγραφέας του βιβλίου, που πραγματεύεται την επίδραση των βασιλικών πορταίτων και εικόνων, Jennifer Scott δήλωσε ενθουσιασμένη όταν ερευνόντας για την έκδοση του συγκεκριμένου βιβλίου ανακάλυψε τον πίνακα. "Νομίζω πως ο κόσμος δεν γνωρίζεις πως ο Δούκας του Εδιμβούργου ζωγραφίζει...είναι ένας πολύ καλός πίνακας, με εξαιρετική ποιότητα - φαντάζει τόσο προσωπική η στιγμή που η Βασίλισσα κάθεται να πάρει το πρωινό της. Θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας" αναφέρει η κα. Scott.

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10