Πίσω στην κορυφή της σελίδας
20.07.2010 | 08:19

Τελευταία μέρα κατάθεσης μηχανογραφικών - Πώς να το συμπληρώσεις σωστά.

Τελευταία μέρα κατάθεσης μηχανογραφικών - Πώς να το συμπληρώσεις σωστά.
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Σήμερα λήγει η προθεσμία κατάθεσης των μηχανογραφικών. Αν δεν το έχεις συμπληρώσει ακόμα, τότε πρέπει να βιαστείς. Σου παραθέτουμε κάποιες οδηγίες ώστε να το συμπληρώσεις γρήγορα και χωρίς λάθη.

1. Μπορείς να δηλώσεις στο Μηχανογραφικό όσες σχολές επιθυμείς, ακόμη και όλες όσες περιλαμβάνονται σε ένα ή δύο το πολύ από τα πέντε Επιστημονικά Πεδία. η σειρά είναι καθαρά δική σου υπόθεση ανεξάρτητα από τα επιστημονικά πεδία που έχεις επιλέξει. Για παράδειγμα μπορεί η πρώτη σου επιλογή να είναι στο πρώτο επιστημονικό πεδίο, η δεύτερη στο τρίτο και η τρίτη στο πρώτο.

2. Έχεις τη δυνατότητα, ανεξάρτητα από το αν ακολουθείς τη Θεωρητική, τη Θετική ή την Τεχνολογική Κατεύθυνση, να δηλώσεις όποιο Επιστημονικό Πεδίο επιθυμείς.  Όταν όμως δηλώσει Επιστημονικό Πεδίο που απαιτεί μαθήματα αυξημένης βαρύτητας τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην Κατεύθυνση που ακολουθεί, τότε χάνει μόρια.

3. Ο υποψήφιος μετέχει στην επιλογή μόνο των τμημάτων για τα οποία δήλωσε προτίμηση, με βασικό κριτήριο τον αριθμό των μορίων που του δίνουν ο γενικός βαθμός πρόσβασης και οι βαθμοί των δύο μαθημάτων αυξημένης βαρύτητας.

4. Για σχολές που είναι κοινές στα δύο Επιστημονικά Πεδία τα οποία επέλεξες λαμβάνεται υπόψη για την επιλογή σου το μεγαλύτερο από τα δύο σύνολα μορίων που αντιστοιχούν σε κάθε Επιστημονικό Πεδίο που επέλεξες, ανεξάρτητα από αυτό στο οποίο δήλωσες την προτίμησή σου. Αντιθέτως, για τα τμήματα που είναι κοινά σε δύο Επιστημονικά Πεδία αλλά εσύ επέλεξες μόνο το ένα, λαμβάνονται υπόψη τα μόρια που αντιστοιχούν στο Επιστημονικό Πεδίο που δήλωσες την προτίμηση.

5. Σε περίπτωση ισοβαθμίας υποψηφίων στην τελευταία θέση εισακτέων κάποιου τμήματος, προηγείται αυτός που έχει μεγαλύτερο γενικό βαθμό πρόσβασης. Αν πάλι υπάρχει ισοβαθμία, προηγείται αυτός που έχει μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών στα δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας. Αν και πάλι υπάρχει ισοβαθμία εισάγονται όλοι οι ισοβαθμούντες.

6. Αν ο υποψήφιος βάσει των μορίων μπορεί να εισαχθεί σε περισσότερες από μία σχολές από αυτές που έχει δηλώσει, τότε θα εισαχθεί σ΄ αυτή που έχει δηλώσει πρώτη. Αν όχι στη δεύτερη, κ.λπ. Για τον λόγο αυτόν η σειρά των προτιμήσεων σου καλό είναι να ανταποκρίνεται στις πραγματικές σου επιθυμίες..

7.  Μετά την οριστική κατάθεσή του Μηχανογραφικού δεν επιτρέπεται αλλαγή, διόρθωση, τροποποίηση ή αντικατάστασή του. Μετά τις 20 Ιουλίου δεν γίνεται δεκτό Μηχανογραφικό για οποιονδήποτε λόγο.

Καλή επιτυχία!
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Check this
Confessions of a beauty junkie! Ποια είναι τα καλλυντικά που ψωνίζει μια beauty editor όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό!
Κόκκινα ankle boots: Πως να φορέσεις τη Νο1 τάση της σεζόν σύμφωνα με τα street styles
Ιδανικές για δίαιτα: Συνταγές με ζυμαρικά που δεν ξεπερνούν τις 300 θερμίδες
James Franco: Το “άτακτο” αγόρι του Hollywood πουλάει το σπίτι του και μπορούμε επιτέλους να το δούμε
Top 10