Ιπτάμενος Βρετανός κλέβει το ηλιοβασίλεμα! Ο καλύτερος αθλητής parkour!

Ο Ryan Doyle, ένας από τους καλύτερους αθλητές parkour του κόσμου, βρέθηκε στη Σαντορίνη κλέβοντας τη δόξα του… διασημότερου ηλιοβασιλέματος!

Οκτώβριος 2010. Ο freerunner Ryan Doyle, αθλητής της εταιρίας του ενεργειακού ποτού της Red Bull και προσκεκλημένος της, επιλέγει τη Σαντορίνη ως το πιο ιδιαίτερο, φυσικό τεραίν για parkour. Για πολλούς θεωρείται άθλημα, για άλλους τέχνη και για τους περισσότερους, λίγο και από τα δύο. Το parkour, συνοψίζεται στην υπερπήδηση φυσικών και τεχνητών εμποδίων με μόνο εφόδιο την ανθρώπινη δύναμη, πνευματική και σωματική. «Το θέμα είναι να καταφέρεις να συνδέσεις τα σημεία, να πας από το ένα στο άλλο αψηφώντας τα εμπόδια και να βρεις το δικό σου, μοναδικό μονοπάτι για να προχωρήσεις μέσα από αυτό. Το parkour είναι ένας τρόπος σκέψης, ένας τρόπος ζωής και η Σαντορίνη το πιο ιδιαίτερο σημείο να σας δείξω πως μ΄αρέσει να ζω.»

O κορυφαίος αθλητής έφτασε στην Σαντορίνη για τις ανάγκες παραγωγής παγκοσμίου διαφημιστικού σποτ και ντοκυμαντέρ. Από το σύνηθες γκρίζο περιβάλλον της πόλης, ο Ryan βρέθηκε να εκτελεί επικίνδυνα άλματα και περίτεχνες φιγούρες ανάμεσα στα στενά γραφικά σοκάκια, πάνω στις ταράτσες των χαρακτηριστικών λευκών σπιτιών που «κρέμονται» στην καλντέρα και με φόντο το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της Οίας. « H Σαντορίνη είναι ένα από τα πιο εκλπηκτικά μέρη που έχω επισκεφτεί ποτέ. Οι δυνατότητες σε αυτό το νησί είναι άπειρες λόγω της μοναδικής αρχιτεκτονικής. Είναι ένας παράδεισος για όποιον κάνει parkour ».

Με συνεργούς το –ακόμα ενεργό- ηφαίστειο, την απόκρυμνη Καλντέρα και το βαθύ μπλε του Αιγαίου Πελάγους, η Σαντορίνη πρόσφερε μια αξέχαστη, δίχως περιορισμούς περιήγηση στον Doyle, ο οποίος κατέγραψε τη σύγχρονη ιστορία του αθλήματος κλέβοντας κυριολεκτικά τη ματιά των επισκεπτών από το μαγικό ηλιοβασίλεμα.

Read More

And More