Πίσω στην κορυφή της σελίδας
26.01.2015 | 20:30
Λία Παπαϊωάννου

Αλέξης Τσίπρας - Περιστέρα Μπαζιάνα: Ένας έρωτας που κρατά 22 χρόνια!

Αλέξης Τσίπρας - Περιστέρα Μπαζιάνα: Ένας έρωτας που κρατά 22 χρόνια!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Είκοσι δύο χρόνια μετράει η σχέση του μεγάλου νικητή των εκλογών, Αλέξη Τσίπρα και της συντρόφου του, Περιστέρας Μπαζιάνα, της Μπέτυς όπως την φωνάζουν οι δικοί της άνθρωποι. Φυσικά την είδαμε να συνοδεύει τον Αλέξη Τσίπρα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ χθες βράδυ, μετά τη μεγάλη νίκη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις όλα τα αποτελέσματαΟ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η διακριτική σύντροφός του γνωρίστηκαν όταν ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας ήταν επαναστάτης έφηβος που πρωτοστατούσε σε σχολικές καταλήψεις. Η συμμαθήτρια του στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων, Μπέτυ ήταν από τότε στο πλάι του!

/

Εκτός από την έλξη που τους έφερε κοντά, σαν ζευγάρι τους ένωσε η κοινή τους αγάπη για την πολιτική και τα κοινά. Μέλη και οι δύο της νεολαίας του Κ.Κ.Ε. αρχικά και του Συνασπισμού αργότερα, μοιράζονταν σε όλη την ζωή τους σχεδόν κοινές αξίες και την ίδια φιλοσοφία για την κοινωνία και την πολιτική.

Λίγο μετά τις καταλήψεις του 90\' 91\' οι δυο τους χωρίζονται για να σπουδάσουν, εκείνη στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Η/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών και εκείνος στην Αθήνα στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Η απόσταση όμως δεν μπαίνει εμπόδιο στην σχέση τους που συνεχίζει να ανθίζει.

/

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους, η Μπέτυ, αφήνει τον Αλέξη ως ηγετική φυσιογνωμία να προχωρήσει στο προσκήνιο της πολιτικής, και μένει στα παρασκήνια για να τον στηρίζει κάθε στιγμή.

Η απόλυτη στήριξη του ενός προς τον άλλο σε καμία περίπτωση δεν... μεταφράζεται σε γάμο, με νυφικά, κουμπάρους και όλα όσα απαιτεί η θρησκευτική παράδοση. Το ζευγάρι δεν έχει παντρευτεί ούτε με πολιτικό γάμο. Οι δυο τους υπογράφουν Σύμφωνο Συμβίωσης και έτσι επισημοποιούν τη σχέση τους.

/

Τον Μάιο του 2010, 2 χρόνια πριν την εκτόξευση των ποσοστών του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. και της δημοτικότητας του Αλέξη Τσίπρα, το ζευγάρι φέρνει στον κόσμο το πρώτο του παιδί, τον Παύλο. Τον Ιούνιο του 2012 η ευτυχία τους ολοκληρώνεται με την ασπόκτηση του δεύτερου γιου τους τον οποίο προτίμησαν να μην βαφτίσουν. Με τη διαδικασία της πολιτικής ονοματοδοσίας στην Αίγινα (τον αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό του ζευγαριού), ο δεύτερος γιος τους ονομάζεται Ορφέας Ερνέστο.

/

Το ζευγάρι παραμένει ένα από τα πιο διακριτικά της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Οι ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις τους (δες εδώ φωτογραφίες από την τελευταία τους κοινή εμφάνιση) και το ατημέλητο στυλ που υιοθετούν σε αυτές έχουν κάνει πολλούς να μιλούν για ένα εναλλακτικό ζευγάρι.

/

Ίσως καθώς είναι μαζί από μαθητές να έχουν καταφέρει να κρατήσουν κάτι ακόμα από την εφηβική ανεμελιά, την ορμή και την επαναστατικότητα τους. Το σίγουρο είναι πως έχουν καταφερει να κρατήσουν την αγάπη τους ζωντανή!

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 18:40

Top 10