Πίσω στην κορυφή της σελίδας
06.11.2010 | 17:41

Διαγωνισμός για το καλύτερο πουλί!

Διαγωνισμός για το καλύτερο πουλί!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Διαγωνισμός πουλιών στην Κρήτη. Ο Παγκρήτιος Όμιλος Καναρινόφιλων διοργάνωσε ένα διαγωνισμό στον οποίο συμμετέχουν 650 καναρίνια αλλά και άλλα είδη όπως φλώροι και καρδερίνες.

Ο διευθυντής της έκθεσης, Δημήτρης Μόκκας, δήλωσε πως δεν είναι όλα καναρίνια αλλά έχει και υβρίδια, καθώς και πουλιά της ευρωπαϊκής πανίδας, τα οποία είναι όλα δακτυλιδωμενα - δηλωμένα, ενώ υπάρχουν και τρία εξωτικά πουλιά.

Όσοι τυχεροί παρευρεθούν στον διαγωνισμό, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κάτι που δεν μπορούν να δουν ούτε στα μπαλκόνια τους, ούτε στα pet shops.

Στον διαγωνισμό που γίνεται οι κριτές καλούνται να εντοπίσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε πουλιού, να διαπιστώσουν αν είναι καθαρόαιμο και να βραβεύσουν τα καλύτερα. Ο κριτής έχει πρότυπα της κάθε ράτσας.

Τα πουλιά, διαγωνίζονται στις ακόλουθες κατηγορίες:

-Καναρίνια χρώματος. Υπάρχουν πολλές υποκατηγορίες σε λευκά καναρίνια, κίτρινα, κόκκινα, πορτοκαλί, διάφορα χρώματα και αποχρώσεις.

-Καναρίνια "ποζίτουρας": Η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι οι ράτσες διαφέρουν στο φτέρωμα (π.χ. σγουρά), άλλα στο λοφίο, άλλα στον σκελετό (είναι καμπούρικα ή στέκονται κατακόρυφα). Όλα από τη φύση τους, ως χαρακτηριστικό της ράτσας τους.

-Ευρωπαϊκά άγρια πουλιά: Τέτοια είναι οι καρδερίνες και οι φλώροι.

-Υβρίδια: Πουλιά που προέρχονται από διασταυρώσεις π.χ. καρδερίνα με καναρίνι.

Επίσης, υπάρχουν και άλλες κατηγορίες που δεν εκπροσωπούνται στον διαγωνισμό, όπως τα καναρίνια φωνής.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10