Συνταγές εμπνευσμένες από την μεγάλη οθόνη. Μία για κάθε μέρα της εβδομάδας!

Θέλεις να βάλεις στη ζωή σου μια πινελιά από κινηματογράφο; Τρελαίνεσαι στην ιδέα πως ζεις τη ζωή μιας μεγάλης star; Κάνε την αρχή από την κουζίνα σου… Η Έβδομη Τέχνη εμπνέει την τέχνη της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής, αλλά και το αντίθετο. Δηλαδή νόστιμες και παραδοσιακές συνταγές ντύνουν υπέροχες ταινίες.

Η εβδομάδα αυτή λοιπόν έχει κάτι από την αστερόσκονη του σινεμά. Με νόστιμες συνταγές που κάπου θα πήρε το μάτι σου στο κινηματογραφικό πανί… Κάνε κλικ στην αγαπημένη σου – συνταγή ή ταινία – και δες πως θα ετοιμάσεις το πιάτο που θα σε μεταφέρει στα κινηματογραφικά πλατό, αλλά και στην γαστρυμαργική απόλαυση.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Θυμάσαι τη σκηνή με την Julia Roberts να παλεύει να βγάλει ένα σαλιγκάρι από το κέλυφος μπροστά στα γοητευμένα μέτια του Richard Gere. Aυτή είναι η νόστιμη και gourmet συνταγή…

ΤΡΙΤΗ

Μπορεί τα σουτζουκάκια να έχουν το… προσωνύμιο Σμυρνέικα όμως το debate για την κανέλα στη συνταγή τους έδινε και έπαιρνε στην ταινία του Τάσου Μπουλμέτη. Δοκίμασε παραδοσιακά, πεντανόστιμα, κυμινάτα σουτζουκάκια όπως τα ετοίμαζαν και στην γλυκιά Πολίτικη Κουζίνα!

ΤΕΤΑΡΤΗ

Μπορεί να μην έχει καμία σχέση με την ελληνική κουζίνα, αλλά…είναι η συνταγή της Penelope Cruz. Woman On Top λοιπόν, η ταίνια που η Penelope κέρδισε τους τηλεοπτικούς δέκτες ως τηλε-μαγείρισσα!

ΠΕΜΠΤΗ

Για να γίνουν όλοι πράσινοι από τη ζήλια τους, ετοίμασε λαχταριστές πράσινες ντομάτες στο τηγάνι. Μια συνταγή που ενέπνευσε την 7η τέχνη για την κλασική πλέον ομώνυμη ταινία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η ξεκαρδιστική ταινία κινουμένων σχεδίων, μας δίνει έπνευση για υπέροχα κεφτεδάκια κοτόυπολο. Βρέχει λοιπόν κεφτέδες στην κουζίνα σου…. Ιδανική συνταγή για συγκεντρώσεις με την παρέα…δένει τέλεια με όλα τα dip και τις διάφορες σάλτσες

ΣΑΒΒΑΤΟ

Θυμάσαι το συμπαθητικό ποντικάκι που έγινε μεγάλος chef στο Παρίσι; Η παραμυθένια ιστορία της Disney επανέφερε στο προσκήνιο την παραδοσιακή γαλλική συνταγή λαχανικών ratatouille. Δες πως θα την ετοιμάσεις.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Η Courtney, η αγαπημένη μας Μόνικα από την παρέα των Friends δίνει μια διαοφρετική συνταγή με γαρίδες και πεντανόστιμη σος. Αν είσαι fan της σειράς θα θυμάσαι πως η Monica ήταν τελειομανής και εξαιρετική chef…

SWEET CORNER
Και φυσικά οι διάσημες ταινίες του Hollywood ενέπνευσαν και την ζαχαροπλαστική για νόστιμα και εντυπωσιακά γλυκάκια.

Cocktail Bar…
Η παράδοση των cocktail που σε ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου είναι πλέον γνωστή. Κάθε χρόνο μετά την απονομή των Όσκαρ, κάνουν την εμφάνιση τους και τα ποτά των νικητήριων ταινιών. Ας δούμε λοιπόν τα cocktail που θα συμπληρώσουν το κινηματογραφικό σου menu, από την τελευταία απονομή:

Η ταινία Black Swan είναι αναμφισβήτητα από τις πιο πολυσυζητημένες για το 2011. Οι ειδικοί λοιπόν του cocktail αποφάσισαν να ετοιμάσουν ένα ποτό που να αντικατοπτρίζει την διπλή προσωπικότητα της μπαλαρίνας στη Λίμνη των Κύκνων. Αν λατρεύεις τη βότκα, τότε αυτό το cocktail θα γίνει το αγαπημένο σου.

Η συνταγή είναι απλή και εύκολη. Δυνατό αμπσέντι, που όταν ανακατεύεται με κρύο νερό παίρνει θολό λευκό χρώμα. ‘Αλλωστε και η ταινία Inception με πρωταγωνιστή τον Leonardo Di Caprio σου αφήνει μια… θολούρα για το τι είναι πραγματικό και τι στην σφαίρα της φαντασίας

Read More

And More