H νόστιμη Μεγάλη Εβδομάδα… συνταγές μέχρι και την ημέρα του Πάσχα!

Μεγάλη Εβδομάδα και προσπαθείς να βρεις ιδέες και συνταγές για να κρατήσεις τη νηστεία. Μπορεί να μην έκανες νηστεία όλο αυτό τον καιρό όμως τουλάχιστον για αυτές τις τελευταίες ημέρες πριν από το Πάσχα είσαι αποφασιμένη. Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να απολαύσεις τις λιχουδιές του Πάσχα χωρίς τύψεις. Ετοιμάσαμε λοιπόν ένα μενού, που κάθε άλλο των Παθών δεν θα είναι. Εύκολες, ελαφριές, ξεχωριστές συνταγές.

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Νόστιμα ρολάκια από λάχανο με γέμιση από διάφορα λαχανικά, κρεμμύδι, σκόρδο και πικάντικη πινελιά καυτερής πιπεριάς. Ελάχιστες θερμίδες, τέλεια γεύση και απολαυστική νηστίσιμη διατροφή!

MEΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ

Ένα παραδοσιακό φαγητό από την μεσογειακή διατροφή. Διάλεξε φρέσκα λαχανικά και ετοίμασε το εύκολα και γρήγορα. Η παραδοσιακή συνταγή είναι πιπεράτη και με αρκετό σκόρδο. Εσύ βάλε όσο χρειάζεται για να το απολαύσεις.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ

Μια ακόμη λαχταριστή συνταγή για να τον εντυπωσιάσεις, αποφεύγοντας ταυτόχρονα να περάσεις όλο σου το απόγευμα στην κουζίνα. Άλλωστε οι προτάσεις της Εύης Μαυροματίδου στο “Μέχρι να πεις Κύμινο” έχουν αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ

Είναι νόστιμοι και μαζί με μπόλικα λαχανικά θα σε χορτάσουν. Μην ξεχνάς πως τα φασόλια είναι το… κρέας των οσπρίων.

EASTER CORNER 1

H Μεγάλη Πέμπτη είναι παραδοσιακά είναι η μέρα που θα κάνεις την κουζίνα σου εργαστήριο πασχαλινής ζαχαροπλαστικής. Μαζευτείτε όλοι μαζί για να πλάσετε κουλουράκια. Μην βαριέσαι… και θα διασκεδάσεις και την επόμενη μέρα θα έχεις ένα ζεστό κουλουράκι να πιεις τον καφέ σου. *Ουπς! Μάλλον από την Κυριακή, αν ακολουθείς τη νηστεία.

EASTER CORNER 2

Είσαι άτομο που λατρεύει τις προκλήσεις; Στο τσακ έχασες τις προθεσμίες για να λάβεις μέρος στο Master Chef; Ε, τότε θα δοκιμάσεις να κάνεις και πασχαλινά τσουρέκια. Όχι, δεν ισχυρίζεται κανείς πως πρέπει να έχεις πτυχίο. Τα καλά τσουρέκια όμως θέλουν χρόνο, υπομονή και ακρίβεια!

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ
Παραδοσιακό, αφράτο και πεντανόστιμο. Είναι το σήμα κατατεθέν του Πάσχα και μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη λύση για πρωινό ή σνακ με τον καφέ σου το απόγευμα. Θέλεο υπομονη, μιας και είναι από τις ζύμες που χρειάζονται πολλή ξεκούραση.

Extra Tip: Μάθε πως θα κάνεις τα πιο όμορφα βαμμένα αυγά. Με φυσικά υλικά για πιο υγιεινό πασχαλινό τραπέζι! Κάνε κλικ εδώ.

Δες στο βίντεο παρακάτω μυστικά από τον Άκη Πετρετζίκη για να κάνεις όμορφα σχέδια στα πασχαλινά σου αυγά!

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Αν λατρεύεις τις αγκινάρες αυτή είναι μια συνταγή για να τις απολαύσεις διαφορετικα, εκτός από α λα πολίτα. Με φρέσκα μανιτάρια και ντομάτα θα γίνει το αγαπημένο σου ελαφρύ πιάτο!


ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Φυσικά το πασχαλινό τραπέζι θα γίνει το βράδυ με την μαγειρίτσα και τα κόκκινα αυγά. Το μεσημέρι όμως τι θα φας; Σαφώς κάτι ελαφρύ, αλλά και θρεπτικό για να έχεις ενέργεια μέχρι το βράδυ.

Χυμός λεμονιού, μπύρα και μια σειρά από μυρωδικά επάνω από την τρυφερή και πικάντική ρόκα, το σπανάκι και συνοδευόμενη από αυγό και λαχταριστή φέτα. Χορταστικό πιάτο για όλες τις ώρες της ημέρας.

EASTER CORNER 3

Και φυσικά το βράδυ του Σαββάτου θα ετοιμάσεις ένα από τα πιο παραδοσιακά πιάτα. Τη μαγειρίτσα. Eπειδή όμως το πιάτο αυτό έχει φανατικούς οπαδούς, αλλά και ορκισμένους εχθρούς βρήκαμε και μια εναλλακτική μαγειρίτσα με κοτόπουλο και όχι με εντόσθια.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Αν δεν είσαι από τους τυχερούς που θα μπορέσουν να σουβλίσουν αρνί ή να ετοιμάσουν κοκορέτσι σου βρήκαμε εκπληκτικές συνταγές με αρνάκι για πραγματικά γιορτινό τραπέζι.

1. Αρνάκι στη γάστρα με λαχανικά
Φύλλα μέντας θα τυλίξουν το κρεατάκι σου και θα το κάνουν μαλακό, τρυφερό και πεντανόστιμο. Συνόδευσέ το με διάφορα λαχανικά και πατάτες που θα ψηθούν με το κρέας σου στη γάστρα.

2. Καυτερό Αρνάκι με μαύρα φασόλια
Μια λαχταριστή συνταγή από τα χεράκια του γοητευτικού Robert Redford! Είναι τρυφερό με πολλά συστατικά που θα σου δώσουν μια γεύση πολύ διαφορετική από όσα έχεις δοκιμάσει εως τώρα.


3. Αρνίσια Παϊδάκια με μαραθόσπορο

Gourmet πιάτο για εσένα και τον καλό σου και λίγες θερμίδες… η συνταγή θα μοιάζει με καλοστημένο πιάτο από καλό εστιατόριο. Αν είσαι λάτρης του δενδρολίβανου αυτή είναι η συνταγή σου. Η οποία δεν έχει παρά 227 θερμίδες.

Αν αποφασίσεις να ετοιμάσεις κάποια συνταγή, μην διστάσεις να τη φωτογραφίσεις και να μας την στείλεις, μαζί με παρατηρήσεις, παραλλαγές και μικρά σου μυστικά. Στείλε τις φωτογραφίες με τα σχόλιά σου στο photos@tlife.gr

ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Read More

And More