Μεγάλη Πέμπτη! Τα έθιμα του Πάσχα και oι συνταγές για να μπεις στο κλίμα…

Η Μεγάλη Πέμπτη είναι αφιερωμένη στην κουζίνα! Είναι ο χώρος του σπιτιού που μεταμορφώνεται αίφινς σε εργαστήρι ζαχαροπλαστικής. Τσουρέκια, κουλουράκια και κατακόκκινα (ή και μπλε, κίτρινα, πράσινα) αυγά παίρνουν θέση στο σπίτι και δίνουν χρώμα και άρωμα.

Φόρεσε σκούφο, μπες στην κουζίνα και δημιούργησε παραδοσιακά, εναλλακτικά ή Light πασχαλινά εδέσματα για όλους! Έχουμε ό, τι χρειάζεσαι…

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

Επίλεξε ανάμεσα στα τρία είδη από πασχαλινά κουλουράκια! Εκτός από τα παραδοσιακά, σου δίνουμε μια πανάλαφρη συνταγή με αμύγδαλο και μια… μυστική συνταγή της μαμάς για τραγανά πεντανόστιμα κουλούρια με σουσάμι.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΔΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ

ΒΑΨΕ ΑΥΓΑ ΜΕ ΣΤΙΛ…
Ένα από τα πιο παραδοσιακά έθιμα του Πάσχα που είναι διαδεδομένο στα περισσότερα μέρη του πλανήτη είναι το βάψιμο των αβγών. Τα αβγά συνήθως βάφονται τη Μεγάλη Πέμπτη προς ανάμνηση του Μυστικού Δείπνου του Χριστού με τους μαθητές του λίγο πριν το Πάθος και την Ανάσταση του Κυρίου.

Πολλές φορές όμως σίγουρα έχουμε αναρωτηθεί γιατί τα αβγά βάφονται κατά την παράδοση κόκκινα. Υπάρχουν τρείς διαφορετικές παραδόσεις σχετικά με την προέλευση του εθίμου των κόκκινων αβγών. [Διάβασε περισσότερα στο dogma.gr]

Βαρέθηκες τα απλά αυγά με διάφορα χρώματα; Κουράστηκες να πρέπει να ντυθείς σαν επιστήμονας εργαστηρίου για να βάψεις τα αυγά; Έχουμε μυστικά για υπέροχα σχέδια και τρόπους να τα βάψεις μόνο με αγνά φυσικά υλικά.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ

ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ
Εκτός από τα παραδοσιακά και αφράτα τσουρεκάκια, θα βρεις μια ελαφριά συνταγή brioche για να μην πάρεις πολλές θερμίδες, αλλά και μια παραλλαγή από την ανατολή.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Ανακάλυψε τις light εκδοχές της Λαμπρής

Αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά του fitness girl και να απολαύσεις υπεύθυνα, τότε τα γλυκά που ακολουθούν είναι η επιλογή σου. Πιο ελαφριά, εξίσου νόστιμα και εντυπωσιακά.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Read More

And More