Πίσω στην κορυφή της σελίδας
01.07.2010 | 08:29

Παγκόσμιο ρεκόρ για τους Έλληνες στις... αξονικές τομογραφίες!

Παγκόσμιο ρεκόρ για τους Έλληνες στις... αξονικές τομογραφίες!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Οι Έλληνες σπάσαμε το παγκόσμιο ρεκόρ στις αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ για το 2008, σε κάθε 1000 κατοίκους αντιστοιχούν 320 αξονικές και 100 μαγνητικές τομογραφίες.  Η διαφορά με τον υπόλοιπο κόσμο είναι τεράστια, καθώς η Ελλάδα παρουσιάζει υπερδιπλάσιες εξετάσεις αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας από τον μέσο όρο των χωρών μελών του ΟΟΣΑ.


Κάθε Έλληνας δαπανά κάθε χρόνο 2.189€ για την υγεία του. Ενώ οι δαπάνες για τον δημόσιο τομέα είναι αισθητά μικρότερες από τα ισχύοντα στις άλλες χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ, στον ιδιωτικό τομέα καταγράφονται αυξημένα κονδύλια που ξεπερνούν τον μέσο όρο του. Μάλιστα, οι κατά κεφαλήν ιδιωτικές δαπάνες Υγείας στην Ελλάδα κατακτούν την τρίτη θέση στις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ, μετά τις ΗΠΑ και τον Καναδά!

Οι συνολικές δαπάνες Υγείας στη χώρα μας κινούνται σχεδόν στο 10% του ΑΕΠ και προσεγγίζουν τα 25 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, ο κατά κεφαλήν ρυθμός αύξησης των δαπανών Υγείας προσεγγίζει το 7% ανά χρόνο, και έρχεται τέταρτος στον οργανισμό, μετά τη Σλοβακία, την Κορέα και την Ιρλανδία.


 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10