Τι θα φάμε σήμερα; Τα πιάτα που θα δώσουν γεύση στη μέρα σου!

Καλοκαιρινή Δευτέρα και βάζουμε πρόγραμμα για μια ακόμη πεντανόστιμη εβδομάδα! Προτάσεις για ελαφριά πιάτα, αφού το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ. Δες μία πρόταση για κάθε ημέρα, αλλά και δύο εντυπωσιακά γλυκά για να “γλυκάνεις” τη μέρα σου!

Κάνε κλικ στον τίτλο της συνταγές και δες πως θα την ετοιμάσεις και τι υλικά θα χρειαστείς; Μπορείς ακόμη και να εκτυπώσεις τη συνταγή για να την έχεις στο αρχείο με τις αγαπημένες σου TLIFE Recipes.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Λαχταριστά μανιτάρια, ρύζι και διάφορα μυρωδικά θα ετοιμάσουν ένα ελαφρύ γεύμα. Ότι πρέπει για το καλοκαιράκι. Η Διαιτολόγος διατροφολόγος Βασιλική Παπαδοπούλου σου προτείνει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για βραδινό. Ετοίμασε το ριζότο και απόλαυσέ το χωρίς τύψεις. Έχει μόνο 250 θερμίδες.

ΤΡΙΤΗ

Όπως ήδη γνωρίζεις το καυτερό, ειδικά όταν προέρχεται από καυτερή πιπεριά είναι ό,τι πρέπει για να ανεβάσει την θερμοκρασία. Όχι μόνο στο στόμα, αλλά και στην λίμπιντο. Εξαιρετική συνταγή, που θα συνοδεύσεις με τορτίγιες και πίτες.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Ελαφριά, εύκολη και γρήγορη, η παρακάτω συνταγή θα αναταμείψει εσένα και τους δικούς σου. Η γεμάτη γεύση του σολομού, ταιριάζει απόλυτα με το χυμό λεμονιού και την ελαφριά μυρωδιά φρέσκου βούτυρου. Το βούτυρο είναι τόσο λίγο, που δεν πρέπει να σε απασχολεί!

ΠΕΜΠΤΗ

Γνωρίζεις τι είναι το κινόα; Πρόκειτα για έναν ιδιαίτερα καρπό που δένει πολύ ωραία με τις σαλάτες σου. Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή που μπορεί να αντικαταστήσει και ένα πλήρες γεύμα της ημέρας. Άλλωστε έχει μόλις 228 θερμίδες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η La Pasteria και ο chef Έκτορας Μποτρίνι, σας προτείνουν μια απλή, αυθεντικά ιταλική και πεντανόστιμη συνταγή. Ο επώνυμος Σεφ προτείνει την… “μαφιόζικη” αυτή μακαρονάδα για τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού είναι μόνο με ντοματούλα και διάφορα μυρωδικά!

ΣΑΒΒΑΤΟ

Τα κεφτεδάκια κοτόπουλο είναι μοναδική επιλογή για να μειώσεις τα λιπαρά αλλά όχι και την γεύση και την θρεπτική αξία του πιάτου σου. Συνόδευσέ τα από έντονη πράσινη, σος αβοκάντο…


ΚΥΡΙΑΚΗ

Θυμάσαι το συμπαθητικό ποντικάκι που έγινε μεγάλος chef στο Παρίσι; Η παραμυθένια ιστορία της Disney επανέφερε στο προσκήνιο την παραδοσιακή γαλλική συνταγή λαχανικών ratatouille. Δες πως θα την ετοιμάσεις.

SWEET CORNER
Κέικ Σοκολάτας με μπανάνα Ψητά ροδάκινα με σος μπαλσάμικου και παγωτό γιαούρτι

Για μια νόστιμη και λαχταριστή εβδομάδα. Και μην ξεχνάς, αν δοκιμάσεις κάποια από τις παραπάνω συνταγές, στείλε μας εντυπώσεις, παρατηρήσεις, φωτογραφίες, παραλλαγές ή παρόμοιες στυνταγές! Για να κάνουμε το τραπέζι σου ακόμη πιο νόστιμο! Στείλε στο photos@tlife.gr

Read More

And More