Πίσω στην κορυφή της σελίδας
30.07.2010 | 13:28

Ρομπότ αλλάζουν πάνες, ζωγραφίζουν, σερβίρουν ποτά!

Ρομπότ αλλάζουν πάνες, ζωγραφίζουν, σερβίρουν ποτά!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Η ρομποτική βιομηχανία στην Ιαπωνία έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ που υπερβαίνει την ανθρώπινη φαντασία. Έχουν κατασκευαστεί ρομπότ που μπορούν να λύνουν διάφορα προβλήματα της καθημερινότητας.

Συγκεκριμένα:

Ρομπότ "DiGRO"

Το ήδη βραβευμένο ρομπότ "DiGRO" κάνει τη νταντά σε πολύ απασχολημένους γονείς, κρατώντας παρέα στα παιδιά τους, όσο εκείνοι εργάζονται. Το ρομπότ μπορεί να χρησιμοποιήσει το Internet για να βρει μια εικόνα που θα διασκεδάσει τα παιδάκια ή ακόμα και να τη σχεδιάσει μόνο του.

Ρομπότ "Yurina"

 

Το ρομπότ με ρόδες "Yurina", μπορεί να σηκώσει από το κρεβάτι στα χέρια του κατάκοιτους ανθρώπους. Μπορεί επίσης να σηκώσει τα πόδια του ασθενούς, να αλλάξει πάνες ή να τους μεταφέρει στο μπάνιο. Είναι, προφανώς, ιδανικό, για οικιακή νοσοκόμα και πολύ χρήσιμο.

Ρομποτικός βραχίονας "Rapuda"Ο ρομποτικός βραχίονας "Rapuda", προορίζεται για παράλυτα άτομα που όμως μπορούν να κινήσουν κάποιο μέρος του σώματός τους, όπως τα δάχτυλα ή το λαιμό τους. Ο βραχίονας-ρομπότ μπορεί να προσαρμοστεί στο σώμα, σε αναπηρικό καροτσάκι, σε τραπέζι ή άλλο αντικείμενο και να αποτελέσει προέκταση του σώματος του ασθενούς, εκτεινόμενος σε απόσταση μέχρι ένα μέτρο, βοηθώντας τον έτσι να κάνει διάφορες εργασίες και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής του.

Ρομπότ ''Chapit''


Το ρομπότ Chapit, το οποίο είναι ευαίσθητο στους ήχους, μπορεί να απαντήσει σε απλές ερωτήσεις και να κάνει αστεία, προορίζεται να κρατά παρέα και να βοηθά μοναχικούς ηλικιωμένους. 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 21:14

Check this
Τα 5 μεγαλύτερα hair trends που θα βλέπουμε παντού το 2018!
Κάν'το μόνη σου: Χειροποίητα σκουλαρίκια που θα δώσουν στιλ στο look σου
Τα μυστικά της Emma Roberts: Πως “σώζει” τις ατασθαλίες και τι τρώει η νεαρή ηθοποιός
Holiday blues... and pinks: Οι πιο stylish χρωματικοί συνδυασμοί για να ανανεώσεις το χώρο σου!
Top 10