Συναγερμός στη Ρωσία. Το τοξικό νέφος παραμένει!

Λόγω της σύστασης του εδάφους της Ρωσίας αλλά και του καύσωνα ξεσπούν 100άδες νέες εστίες. Σε κλοιό βρέθηκαν πολλές φορές τα διασκορπισμένα σε μυστικές περιοχές πυρηνικά όπλα της χώρας. Η μετεγκατάστασή τους είναι αδύνατη και έτσι μεγάλες δυνάμεις στρατού και πυροσβεστικής είναι αναγκασμένες να παραμένουν στα σημεία και να λείπουν από τα πύρινα μέτωπα που κατακαίνε τη χώρα.

Ένα φλεγόμενο δένδρο σκότωσε έναν άτυχο στρατιώτη κοντά στο πυρηνικό κέντρο Σαρόφ, 500 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας. Οι γιατροί προειδοποιούν τους πολίτες ότι η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη. Οι γιατροί ζητούν από τους πολίτες να αποφύγουν την εισπνοή του αέρα, που μπορεί να προκαλέσει βρογχίτιδα, άσθμα, αλλεργίες πνευμονικές και οφθαλμικές λοιμώξεις. Επιπλέον, η έλλειψη οξυγόνου στον αέρα μπορεί να προκαλέσει καρδιαγγειακά προβλήματα.

“Το μόνο πράγμα που βοηθά πραγματικά είναι να φύγει κανείς από τη Μόσχα”, ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι χρόνια πάσχοντες, οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά, τα βρέφη και οι έγκυοι”, εξηγεί ο γιατρός Πάβελ Λογκίνοφ του Ευρωπαϊκού Ιατρικού Κέντρου της Μόσχας.

“Για την αναπνοή, οι χειρουργικές και άλλες μάσκες βοηθούν κάπως κατά των ερεθισμών που προκαλούνται από τον καπνό, αλλά αυτό δεν διευθετεί το πρόβλημα της έλλειψης οξυγόνου στην ατμόσφαιρα. Δεν αναπνέουμε ευκολότερα”, προσθέτει ο ίδιος.

Απόδειξη της τραγικότητας της κατάστασης είναι το γεγονός οτι πλέον καταγράφονται 700 θάνατοι την ημέρα ενώ σε κανονικές συνθήκες οι νεκροί κυμαίνονται μεταξύ 360 και 380

Read More

And More