Σάκης Ρουβάς – Μαρία Ναυπλιώτου: Φόρεσαν τις μαρινιέρες του Jean Paul Gaultier για το Ίδρυμα Μελίνας Μερκούρη! Φωτoγραφίες

Στο Μοναστηράκι έδωσαν ραντεβού το απόγευμα της Τρίτης ο Σάκης Ρουβάς, η Μαρία Ναυπλιώτου και αρκετοί ακόμα εκπρόσωποι της ελληνικής showbiz για την παρουσίαση της συλλεκτικής μαρινιέρας που σχεδίασε ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Jean Paul Gaultier.

Ο τραγουδιστής και η ηθοποιός φόρεσαν μάλιστα τα συλλεκτικά σχέδια του σχεδιαστή παρουσιάζοντάς τα και ενισχύοντας κι εκείνοι με τον δικό τους τρόπο το έργο του Ιδρύματος Μελίνας Μερκούρη.

“Μπορείτε να φανταστείτε την Τζοκόντα χωρίς το χαμόγελο της; Έτσι είναι και ο Παρθενώνας μας χωρίς τα μάρμαρά του” δήλωσε στην κάμερα του Happy Day ο Σάκης Ρουβάς μιλώντας για το έργο και τη δράση του Ιδρύματος Μελίνας Μερκούρη.

Το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη ζήτησε από τον σχεδιαστή μόδας να δημιουργήσει κάποιο συλλεκτικό αντικείμενο με έμπνευση από την σπουδαία προσωπικότητα της Μελίνας. Κι εκείνος κατάφερε να δημιουργήσει ένα T – shirt και μία μαρινιέρα που εκτός από Μελίνα, αποπνέουν έντονα και άρωμα Ελλάδας – ο σχεδιαστής άλλωστε λατρεύει τη χώρα μας-.



Όλα τα έσοδα από την πώληση της μαρινιέρας του Jean Paul Gaultier θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη. Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήσε ο Jean Paul Gaultier για το σχεδιασμό τους ανήκουν στους Douglas Kirkland και Bill Yoscary και παραχωρήθηκαν δωρεάν.

Όσοι βρέθηκαν χθες στον χώρο του Ιδρύματος Μελίνας Μερκούρη είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά εκθέματα σχετικά με την Μελίνα Μερκούρη αλλά και να παρακολουθήσουν το μήνυμα που με video απέστειλε ο Jean Paul Gaultier για τη βραδιά. “Με έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό η χαρά της ζωής της Μελίνας” ξεκινάει το μήνυμα του ο σχεδιαστής μόδας.


Παρακολουθώντας το video – μήνυμα του Jean Paul Gaultier.


Ο Σάκης Ρουβάς με τον Διονύση Φωτόπουλο


Εύα Ναθενά – Διονύσης Φωτοπούλος


Βίκυ Βολιώτη – Σάκης Ρουβάς


Εύα Νάθενα – Φώτης Σεργουλόπουλος

Δες το μήνυμα του Jean Paul Gaultier!

Ο Jean Paul Gaultier στέλνει το μήνυμά του για τις αποκλειστικές δημιουργίες που έκανε προς τιμήν της αξέχαστης Melina Mercouri – Μελίνα Μερκούρη , φορώντας μάλιστα και μία από αυτές!!!!To Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη προσκάλεσε τον διεθνή σχεδιαστή μόδας να δημιουργήσει συλλεκτικά αντικείμενα με έμπνευση από τη Μελίνα, όπου όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις τους θα διατίθενται αποκλειστικά για τους σκοπούς του Ιδρύματος. Ο ίδιος επέλεξε να της αφιερώσει το σήμα κατατεθέν του, τις λευκές και μπλε ρίγες, σε δύο εκδοχές, μαρινιέρα και t-shirt, βασιζόμενος σε δύο φωτογραφίες της Μελίνας Μερκούρη από τους θρυλικούς φωτογράφους Douglas Kirkland και Bill Yoscary που τις παραχώρησαν δωρεάν. To Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη τον ευχαριστεί θερμά. Τιμές πώλησης: T-shirt: 60 ευρώ Μαρινιέρα: 80 ευρώΣημεία πώλησης:1. Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη Πολυγνώτου 9-11 Πλάκα 2. Πωλητήρια Μουσείο Μπενάκη www.benakishop.gr3. Luisa, Σκουφά 15 Κολωνάκι

Posted by Melina Mercouri – Μελίνα Μερκούρη on Tuesday, April 28, 2015


Ο Σάκης Ρουβάς μετά το τέλος της εκδήλωσης έφυγε για το Κτίριο 56 του Κέντρου Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”, όπου βρισκόταν η σύντροφός του Κάτια Ζυγούλη, για να την στηρίξει με την παρουσία του στην πρόβα τζενεράλε της για την παρουσίαση του αποψινού Madwalk.

Read More

And More