Από το υπουργείο στην ΕΡΤ; Τι λέει η Αλ Σάλεχ στο TLIFE!

Η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ έγινε ευρέως γνωστή από τη συμμετοχή της στη τηλεοπτική σειρά ”Άνω Κάτω” αλλά και από άλλους ρόλους. Αποφάσισε να αφήσει πίσω της την υποκριτική κι έτσι βρέθηκε στο γραφείο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όπου διετέλεσε ειδική σύμβουλος σε ζητήματα μετανάστευσης του υφυπουργού Σπύρου Βούγια.

Πριν λίγο καιρό της έγινε πρόταση να επιστρέφει στη μικρή οθόνη με την εκπομπή ”Φυλές της Αθήνας”, η οποία θα προβληθεί στη κρατική τηλεόραση. Τι λέει όμως η ίδια στο TLIFE για την εκπομπή στην κρατική τηλεόραση και την επίθεση που είχε δεχθεί, όταν βρισκόταν στο γραφείο του υφυπουργού;

Μου έχει γίνει πρόταση να παρουσιάσω την εκπομπή “Φυλές της Αθήνας΄” στο κρατικό κανάλι, αλλά δεν έχω υπογράψει ακόμη“, αναφέρει χαρακτηριστικά η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ και προσθέτει πως δεν ξέρει αν μπορεί να αντέξει την “επίθεση” που δέχεται.

Όσον αφορά την εκπομπή, λέει πως θα αναφέρεται στους μετανάστες, την κουλτούρα που φέρνουν και το διαφορετικό τρόπο ζωής τους. “Στόχος μας ήταν να δώσουμε μια απάντηση για να σταματήσει ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, που επικρατεί γύρω μας, λόγω άγνοιας. Η εκπομπή θα μιλάει για ανθρώπους που ζουν εδώ, έχουν ενταχθεί σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό στην κοινωνία μας, αλλά ταυτόχρονα φέρνουν ένα διαφορετικό πολιτισμό, κάποιες συνήθειες και διαφορετική κουλτούρα“, συμπληρώνει χαρακτηριστικά.

Υπάρχει πρόβλημα όταν αγνοούμε ποιος είναι ο διπλανός μας. Και αυτό συμβαίνει όχι μόνο μεταξύ των Ελλήνων και των αλλοδαπών, αλλά και μεταξύ ημετέρων. Αν δεν τον ξέρω τον άλλον που μένει απέναντί μου, έχω τη χειρότερη άποψη γι’αυτόν. Υπάρχει λοιπόν ένα είδος ρατσιστικής συμπεριφοράς“, υπογραμμίζει.

Ωστόσο, η ίδια αναφέρει πως της έχει γίνει η πρόταση για την εκπομπή και το σκέφτεται. Δεν αποκλείει το γεγονός να την παρουσιάσει, αλλά θα ήθελε να σταματήσει όλη αυτή η φασαρία που γίνεται. Εξάλλου, η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ θεωρεί πως το περιεχόμενο της εκπομπής είναι αυτό που έχει προκαλέσει και πως απλώς “χτυπούν” αυτήν. “Ακόμη κι αν δεν είμαι εγώ παρουσιάστρια, η εκπομπή θα ξεκινήσει“, δηλώνει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, όσον αφορά την παρουσία της στο γραφείο του υφυπουργού, η ίδια σημειώνει πως ήταν μετακλητή σύμβουλος στο γραφείο του. “Ήμουν μετακλητή σύμβουλος στο γραφείο του υφυπουργού Σπύρου Βούγια, πράγμα που σημαίνει πως μπορώ να είμαι ελέυθερος επαγγελματίας και να δουλεύω ως σύμβουλος του υφυποργού για όσο καιρό εκείνος κρίνει ότι με χρειάζεται. Κατά συνέπεια μετά τον ανασχηματισμό, εγώ έφυγα από τη θέση μου΄“, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η ίδια δηλώνει την ενεργή παρουσία της στα κοινά. Σε ερώτηση για το πως πέρασε από την υποκριτική στην πολιτική, η ίδια απαντά πως δεν έχει σταματήσει ποτέ να ασχολείται με τα κοινά. “Ήμουν στο θέατρο γι’ αυτόν το λόγο, αλλά δυστυχώς στη χώρα μας, το θέατρο δεν είναι μέσο κοινωνικής αφύπνισης, όπως θα έπρεπε να είναι“, σημειώνει και προσθέτει πως μέχρι στιγμής, στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής έχουν γίνει κάποια σημαντικά βήματα, χρειάζονται πολύ περισσότερα. “Χρειάζεται να υπάρξουν πολιτικές ενσωμάτωσης και πρόνοιας”, καταλήγει χαρακτηριστικά.

Read More

And More