Πίσω στην κορυφή της σελίδας
19.12.2010 | 09:16

Πέθανε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Τομάσο Σκιόπα

Πέθανε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Τομάσο Σκιόπα
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας και σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού Πάντοα Τομάσο Σκιόπα από καρδακή προσβολή σε ηλικία 70 ετών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου πέθανε κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης στο Παλάτσο Στατσέτι της Ρώμης μπροστά στα μάτια δεκάδων συνδαιτημόνων.

Θεωρείται από τους αρχιτέκτονες του ευρώ ενώ υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας – υπηρέτησε στο ΔΣ από το 1999 ως το 2005.

Ο Τομάσο Πάντοα Σκιόπα αγωνίστηκε για να καθιερωθεί το ευρώ ως εννιαίο νόμισμα καθώς το θεωρούσε καταλύτη για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. “Το νέο μας νόμισμα δεν ενώνει μόνο οικονομίες αλλά και τους λαούς της Ευρώπης” είχε δηλώσει έξι μήνες μετά την είσοδο του ευρώ ως κοινού νομίσματος, το 1999. “Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πια εθνικές κοινωνίες αλλά μία ευρωπαϊκή κοινωνία. Αυτό νομίζω ότι σημτοδοτεί μία βαθιά αλλαγή στην ανθρώπινη ιστορία” είχε πει.

Υπήρξε επίσης αναπληρωτής διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας για 13 χρόνια. Το 2006 έγινε υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Ρομάνο Πρόντι, μία θέση την οποία διατήρησε μέχρι την κατάρρευση της κυβέρνησης το 2008.

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10