Στράτος Τζώρτζογλου στο TLIFE: ”Το γυμνό με δυσκόλεψε”

Ο Στράτος Τζώρτζογλου εμφανίζεται στην ταινία ”Μνήμες” του Άγγελου Σπάρταλη, γυμνός σε πολλές ερωτικές σκηνές. Είναι ο πρώτος γυμνός κινηματογραφικός ρόλος του γνωστού ηθοποιού σε μια ταινία με πάρα πολλά σύμβολα, η οποία θέλει να αναδείξει την ουσία μιας γυναίκας.

Ο Στράτος Τζώρτζογλου μιλάει στο TLIFE για την ταινία και το ρόλο που υποδύεται και αποκαλύπτει πως με τον ηρωα έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά αν και δυσκολεύτηκε στις γυμνές σκηνές, ταυτίζεται απόλυτα μαζί του και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. ”Όλη η ταινία είναι γεμάτη σύμβολα. Όλο το μυστήριο της ανθρωπότητας περιστρέφεται γύρω από ένα και μοναδικό μυστικό τη γυναίκα, τη θηλυκή αρχή. Τη γυναίκα δεν την εννοούμε ως ανθρώπινο ον αλλά αυτό που συμβολίζει και διέπει όλο το σύμπαν, ως θηλυκή αρχή. Με τον ήρωα έχουμε πολλά κοινά στοιχεία”, είπε και συνέχισε λέγοντας πως όλη ταινία εκφράζει απόλυτα όσα ο ίδιος αισθάνεται.

Όταν γδύθηκα μπροστά στο φακό ήταν δύσκολο αν και το το έχω ξανακάνει στην παράσταση, “Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι”. Νομίζω ότι δεν είναι χυδαίο. Η πρόθεση του σκηνοθέτη δεν είναι να βγάλει τη χυδαιότητα αλλά ήθελε να εκφράσει τον ήρωα, τον άνθρωπο που γυμνός έρχεται, γυμνός φεύγει. Αυτή η γύμνια του σώματος, συμβολικά είναι του σώματος, στην ουσία είναι ξεγύμνωμα της ψυχής”, είπε.

Το γυμνό με δυσκόλεψε, γιατί νιώθεις απροστάτευτος, πολύ μόνος εκείνη τη στιγμή. Μπόρεσα να το κάνω αντιλαμβανόμενος ότι μιλάω για τόσο προσωπικά θέματα μέσα από τις σκηνές, που δεν είναι ρεαλιστικές, είναι υπερεαλιστικές. Μπόρεσα να εκφράσω πράγματα με αναμνήσεις ενός ανθρώπου λίγο πριν το θάνατο και με ποίηση, οι εικόνες είναι φαντασιακές, έτσι μπόρεσα να προστατευτώ”.

Ο επιτυχημένος ηθοποιός μίλησε και για τον σκηνοθέτη της ταινίας ”Μνήμες”, Άγγελο Σπάρταλη. ”Εγώ με το Σπάρταλη επειδή κάναμε και την ταινία ”Ευχές”, στην ταινία που παίζει και ο γιος μου, ξέρω τι άνθρωπος και τι σκηνοθέτης είναι. Τον θαυμάζω γιατί φέρνει κάτι καινούργιο στο χώρο του κινηματογράφου. Αποτελεί μια σημαντική δύναμη στον εικαστικό χώρο και της ποίησης αλλά και του κινηματογράφου . Ήμουν πολύ τυχερός γιατί δέσαμε από την πρώτη στιγμή και δεθηκάμε με τόση βαθιά φιλία. Είναι ένας σκηνοθέτης ο οποίος εκφράζει απόλυτα όλες μου τις ανησυχίες και τα προβλήματα και μου δίνει διέξοδο μέσα από τις δουλειές του να εκφραστώ”, υπόγράμμισσε.

Read More

And More