Πίσω στην κορυφή της σελίδας
03.09.2010 | 07:29

Οικονομική ενίσχυση σε οικογένειες προκειμένου να στέλνουν τα παιδιά σχολείο!

Οικονομική ενίσχυση σε οικογένειες προκειμένου να στέλνουν τα παιδιά σχολείο!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσε μια τροπολογία στο νομοσχέδιο της Δια βίου μάθησης. Πρόκειται για ένα οικονομικό βοήθημα που θα δίνεται σε οικογένειες οι οποίες δηλώνουν ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο των 3.000€, προκειμένου να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Το βοήθημα θα δίδεται στο τέλος κάθε χρονιάς και όχι στην αρχή. Με άλλη τροπολογία θα γίνεται πλέον αυστηρός έλεγχος σε όσους κάνουν χρήση ευεργετικών διατάξεων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ. 'Ετσι, από του χρόνου θα σταματήσουν τα φαινόμενα να μετεγγράφονται παιδιά από ημερήσια λύκεια στην τελευταία τάξη των εσπερινών προκειμένου να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με τη νέα τροποποίηση, οι μαθητές θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις δύο τελευταίες τάξεις σε εσπερινό λύκειο.

Επίσης, με άλλη μία τροπολογία αποφασίζεται ότι η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία ειδικής αγωγής, εφόσον δεν έχουν λυθεί τυχόν σχετικές εκκρεμότητες έως τέλος του χρόνου, θα γίνεται με ευθύνη των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, με παράταση των συμβάσεων που έχουν συναφθεί από πέρσι.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10