Η συνάντηση του Τάσου Θεοδωρόπουλου με την Τατιάνα μετά την αποκάλυψη του ότι είναι φορέας του HIV εδώ και 11 χρόνια!

Μια εγκάρδια και συγκινητική συνάντηση είχαν στο πλατό της εκπομπής Μία, ο Τάσος Θεοδωρόπουλος και η Τατιάνα Στεφανίδου. Ο δημοσιογράφος πριν από λίγο καιρό δήλωσε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ότι εδώ και 11 χρόνια είναι φορέας του ιού του HIV.

Ο ίδιος μίλησε για την στιγμή που έμαθε τα αποτελέσματα των εξετάσεων, την στήριξη της μητέρας του, Σοφίας που βρισκόταν στο πλευρό του εκείνη την ώρα, αλλά και το πώς άλλαξε η ζωή του από τότε. “Ενώ όλοι ξέρουμε πως θα πεθάνουμε, το αγνοούμε, νομίζουμε πως θα μείνουμε τριάντα και θα ζήσουμε για πάντα. Η συνειδητοποίηση μου μάλλον άρχισε από εκεί”, λέει ο Τάσος Θεοδωρόπουλος.


Πηγή φωτογραφίας: Facebook

Ο Τάσος Θεοδωρόπουλος αναφέρθηκε στις εξελίξεις στον ιό του HIV και την αντιμετώπισή του, αλλά και το πώς επηρέασε ο ιός την ζωή του σε ότι αφορά την συντροφικότητα: “Σήμερα το HIV και το AIDS δεν είναι ιάσιμο αλλά θεωρείται μια χρόνια, μη θανατηφόρα ασθένεια.”, δήλωσε ο ίδιος.

“Προτιμώ τα εύκολα στα οποία απλά οφείλω να προστατέψω τον σύντροφο και εμένα, γιατί στην φάση που είμαι πρακτικά είναι αδύνατο να μεταδώσω τον ιό, αλλά είναι δύσκολο. Έχω αισθανθεί την ανάγκη να ερωτευτώ και να συνυπάρξω. Η ηθική λέει ότι όταν φτάσεις εκεί θα πρέπει να το αποκαλύψεις. Εκεί έχω κολώσει. Έχω όμως ένα παράδειγμα ενός πολύ αγαπημένου ζευγαριού που είναι δέκα χρόνια μαζί, όπου ο ένας είναι οροθετικός και ο άλλος όχι. Ε λοιπόν, ο μη οροθετικός, όταν βγήκαν τα αποτελέσματα του οροθετικού, του είπε απλά: σ’ αγαπάω. Κι αυτό είναι πολύ όμορφο” είπε στην Τατιάνα ο δημοσιογράφος.

Στην συζήτηση συμμετείχε και ο Εκπρόσωπος Συλλόγου Οροθετικών, Γιώργος Τσιακαλάκης που μίλησε για τους τρόπους μετάδοσης του ιού και τις προσπάθειες που γίνονται για την σωστή ενημέρωση των πολιτών, ενώ αναφέρθηκε και σε πρόσφατο περιστατικό όπου άνθρωπος στην Ελλάδα του σήμερα απολύθηκε λόγω της οροθετικότητάς του. Εκεί ήταν και ο Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Δρ. Δρόσος Καραγεωργόπουλος που μίλησε για τις νέες θεραπείες, τα αντιρετροϊκά φάρμακα και ανέλυσε όλα όσα δεν ξέρουμε για τον ιο του AIDS.

Δες το βίντεο με την συνάντησή τους!

Read More

And More