Πίσω στην κορυφή της σελίδας
24.07.2010 | 14:59

Μαθήματα γερμανικών με σκοπό...τον γάμο!

Μαθήματα γερμανικών με σκοπό...τον γάμο!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Μαθήματα γερμανικής γλώσσας και πολιτισμού προσφέρει η κυβέρνηση της Τα'ι'λάνδης στις γυναίκες που μένουν στο Βορειοανατολικό τμήμα της χώρας και θέλουν να μεταναστεύσουν στην Γερμανία με τους συζύγους τους. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκινά στο Πανεπιστήμιο της πόλης Κον Καέν την ερχόμενη Τετάρτη.

Μέχρι στιγμής 20 μαθητές έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα, και όλοι είναι κάτοικοι της περιοχής Ισάν, που αποτελεί ένα από τα πιο ποικνοκατοικημένα και φτωχότερα μέρη της χώρας. Με βάση πρόσφατης ρύθμισης του νόμου για τη μετανάστευση στη Γερμανία, κάτοικοι χωρών εκτός Ευρωοπαικής Ένωσης, μπορούν να μεταναστεύσουν με την προυπόθεση ότι είναι άνω των 18 και γνωρίζουν βασικά γερμανικά.  

Άλλος ένας λόγος της δημιουργίας του συγκεκριμένου προγράμματος είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των γυναικών που κατάγονται από την περιοχή Ισάν και έχουν μεταναστεύσει στη Γερμανία με τους συζύγους τους ή για να παντρευτούν, είναι πολύ μεγάλος και συνεχώς αυξάνεται. Πολλές από τις γυναίκες αυτές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα κυρίως λόγω του ότι δεν γνωρίζουν τη γλώσσα.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 14:02

Top 10