Πίσω στην κορυφή της σελίδας
19.09.2010 | 23:55

6 τρόποι για να αποφύγεις τα ενοχλητικά τηλεφωνήματα.

6 τρόποι για να αποφύγεις τα ενοχλητικά τηλεφωνήματα.
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Πόσες φορές έχει χτυπήσει το τηλέφωνό σου, από ανθρώπους που δεν ξέρεις, οι οποίοι προφασιζόμενοι κάποια ιδιότητα, αρχίζουν να σου κάνουν προσωπικές ερωτήσεις; Αρκετές φανταζόμαστε. Το ήξερες ότι ακόμη και μία απλή κλήση, μπορεί εκτός από ενοχλητική να αποδειχθεί επικίνδυνη;

Διάβασε πώς μπορείς να προφυλαχθείς:

• Να χρησιμοποιείς αυτόματο τηλεφωνητή και να αφήνεις να καταγραφεί το μήνυμα. Επίσης, στον αυτόματο τηλεφωνητή μπορείς να εγγράψεις μήνυμα δικό σου ότι όλες οι κλήσεις καταγράφονται σε ειδική υπηρεσία της αστυνομίας ή σε ιδιωτική υπηρεσία φύλαξης (security).

• Μην απαντάς ποτέ σε προσωπικές ερωτήσεις (όνομα, διεύθυνση, κλπ.) που σου κάνουν άγνωστοι, ακόμη κι αν συστήνονται ως εμπορικοί αντιπρόσωποι, υπάλληλοι της τράπεζας με την οποία συνεργάζεστε κλπ.

• Αν οι ενοχλήσεις συνεχίζονται, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την αναγνώριση κλήσεων (εφόσον δεν σου τηλεφωνούν από απόκρυψη) και επιπλέον, ενημέρωσε την τηλεφωνική εταιρεία με την οποία είσαι συμβεβλημένη και την Αστυνομία, προκειμένου να σε πληροφορήσουν ποια μέτρα μπορείς να λάβεις.

• Όταν βρίσκονται στο σπίτι μικρά παιδιά ή υπερήλικες, καλό είναι να ενεργοποιείς την εκτροπή κλήσεων, ώστε να μη δοθούν από τα άτομα αυτά πληροφορίες για σένα και τους δικούς σου.

• Να είσαι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με άτομα που σας συστήνονται ως τεχνικοί της εταιρείας του κινητού σου τηλεφώνου και σου ζητούν, για δήθεν έλεγχο της συσκευής σου, να πατήσεις το πλήκτρο με τη δίεση (#), τους αριθμούς 90 ή 09, δίεση (#) και έπειτα κάποιον άλλον αριθμό.

• Να κλείσεις αμέσως το τηλέφωνό σου, διότι αν συμμορφωθείς με αυτές τις οδηγίες, μπορεί ο άγνωστος να αποκτήσει πρόσβαση στην κάρτα σου SIM και να τηλεφωνεί χρεώνοντας τον δικό σου λογαριασμό.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Check this
Me, Myshelf and I με την Κορίνα Βρούσια! Τι καλλυντικά θα βρεις στο σπίτι μιας beauty addict που αγαπά τα ταξίδια;
THIS WEEK! Τι φόρεσαν οι επώνυμες; Ψήφισε την πιο καλοντυμένη!
ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΚΙΛΑ; Ο Δ. Γρηγοράκης και η ομάδα του απαντούν στις ερωτήσεις σου!
Χριστούγεννα ήρθαν πάλι: Κάνε ένα “δώρο” στο σπίτι σου με αυτά τα εκπληκτικά γιορτινά trends!
Top 10