Πίσω στην κορυφή της σελίδας
23.08.2010 | 17:10

Η επιστροφή του Τιτανικού!

Η επιστροφή του Τιτανικού!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Στο προσκήνιο έρχονται και πάλι οι μνήμες από το μεγαλύτερο ναυάγιο που έχει γίνει ποτέ, καθώς μια επιστημονική ομάδα ξεκινά και πάλι τη διαδρομή του 'Τιτανικού" για να φέρει στο φως όλλες τις λεπτομέρειες.

Συγκεκριμένα, η επιστημονική αποστολή επρόκειτο εκτός απροόπτου να ξεκινήσει χθες Κυριακή από τη "Νέα Γή" (Καναδάς), από το λιμάνι Σεν Ζαν, κατευθυνόμενη στη θαλάσσια περιοχή, όπου στο βυθό έχει εντοπιστεί το 1985 το ναυάγιο του "Τιτανικού" κι "αυτή τη φορά, με ρομποτικές τηλεχειριζόμενες υποβρύχιες κάμερες, το ναυάγιο θα ερευνηθεί πολύ προσεκτικά", όπως ανακοινώνουν οι διοργανωτές του εγχειρήματος.
 
Τις έρευνες αλλα και την αποστολή αυτή χρηματοδότησε η μη κερδοσκοπική αμερικανική εταιρεία "RMS Titanic", που έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη εξερεύνηση στην περιοχή του ναυαγίου αυτού του Απριλίου του 1912.
 
Ανακοινώθηκε ότι στη διάρκεια περίπου 20 ημερών, το πλήρωμα της αποστολής θα χαρτογραφήσει όλη την τοποθεσία του ναυαγισμένου υπερωκεανίου, ενώ όλες οι λήψεις, που θα γίνουν, προκειμένου να αναπαρασταθεί όσο γίνεται πιό τέλεια η σημερινή κατάσταση του ναυαγίου, "θα παρέχουν τρισδιάστατη εικόνα".
 
Η ίδια εταιρεία ανακοίνωσε ότι διαθέτει πλέον ένα υπερσύχρονο "σόναρ", που θα βοηθήσει πολύ να εκπληρωθούν οι σκοποί της παρούσας αποστολής.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10