Tom Hanks – Rita Wilson: Το ελληνικό Πάσχα τους και όσα δηλώνουν για τη θρησκεία!

“Συνειδητοποιώ πόσο σημαντικό και όμορφο είναι το να έχω την ευκαιρία να πηγαίνω στην εκκλησία και να στοχάζομαι πάνω σε ερωτήματα που ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός μου θέτει, προσφέροντας μου παράλληλα και τις απαντήσεις”, έλεγε ο Tom Hanks σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Ρωσίας Argumenti / Fakti, το 2009.

Ο διάσημος ηθοποιός έγινε Χριστιανός Ορθόδοξος, όταν το 1988 παντρεύτηκε την Ελληνοαμερικανίδα Rita Wilson. Από τότε δεν έχει χάσει κανέναν χρόνο τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας και φυσικά τον εορτασμό της Ανάστασης… αλά ελληνικά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, η οικογένεια του Tom Hanks δίνει ανελλιπώς το “παρών” στον Καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας στο Los Angeles την Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που εκείνος είναι ανάμεσα στους πιστούς που μεταφέρουν τον Επιτάφιο την Μεγάλη Παρασκευή.

“Αναγνωρίζω την έννοια του θείου στην καλοσύνη που βλέπω στους ανθρώπους που συναντώ – στις πράξεις καλοσύνης και αλτρουισμού-. Αυτοί οι άνθρωποι με εμπνέουν. Πίστευα από πάντα” έλεγε με τη σειρά της η Rita Wilson σε τηλεοπτική της συνέντευξη. Η ίδια έχει γράψει μια σειρά άρθρων για το ελληνικό Πάσχα και το πώς το γιορτάζει με τον σύζυγο και τα δύο τους παιδιά.

“Δεν φτιάχνουμε πασχαλινά λαγουδάκια, δεν φτιάχνουμε σοκολάτες ή παστέλ χρώματα. Φτιάχνουμε αρνί, μπισκότα και βαθύ κόκκινο. Το αρνί είναι ψητό και όχι σοκολατένιο, τα μπισκότα λέγονται κουλουράκια και είναι στριμμένα σε κοτσίδες και τα πασχαλινά μας αυγά βάφονται μόνο σε ένα χρώμα: κόκκινο του αίματος”, έγραφε η ίδια σύμφωνα με την Wahington Post, ενώ αποκάλυψε ότι η οικογένεια της πέρσι νήστεψε ολόκληρη την σαρακοστή πριν κοινωνήσει το Πάσχα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσιεύμα η Rita Wilson και ο Tom Hanks όπου κι αν βρεθούν στον κόσμο, θα πάνε στην λειτουργία της Ανάστασης, θα βρουν τον τρόπο και θα γιορτάσουν την πίστη τους με τον μόνο τρόπο που ξέρουν… τον ελληνικό. Το ίδιο έκαναν και φέτος όπως προδίδει η ευχή που μοιράστηκε η Rita Wilson με τους διαδικτυακούς της φίλους μέσω Twitter γράφοντας “Χριστός Ανέστη” σε greeklish!

Read More

And More