Ιδέες για να αλλάξεις την τραπεζαρία σου!

Για την ελληνική οικογένεια, η τραπεζαρία είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία του σπιτιού. Γύρω από το τραπέζι συγκεντρώνεται όλοι τις Κυριακές, ή κάποιες από τις Κυριακές του μήνα, λόγω φόρτου εργασίας και απολαμβάνουν το γεύμα. Εκεί υποδέχεσαι τους φίλους ή κάνεις κάθε επίσημο τραπέζι σε γιορτές και συγκεντρώσεις. Στα σύγχρονα σπίτια, η τραπεζαρία, ή το τραπέζι είναι στον ίδιο χώρο με την κουζίνα ή σε ένα ενιαίο δωμάτιο. Αυτό που έχεις εσύ να κάνεις είναι να δώσεις στην τραπεζαρία σου το προσωπικό σου στυλ, προσθέτοντας ή αλλάζοντας κάποια μικρά πράγματα.

Η τραπεζαρία σε… φυσικό στυλ!

Διαφορετικά υλικά, όλα εμπνευσμένα από τη φύση, με το ξύλο και το λευκό χρώμα να υπερισχύουν θα δώσουν μια πιο natural αίσθηση στην τραπεζαρία σου! Αν έχεις ήδη ένα γυάλινο τραπέζι, μπορείς να προσθέσεις λευκές και ξύλινες καρέκλες της αρεσκείας σου. Ακόμη, προτίμησε το λευκό χρώμα για τους τοίχους με κάποια διακριτικά εκρού σχέδια. Τα ανοιχτά χρώματα κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται πιο φωτεινό και μεγάλο.
Παραδοσιακή τραπεζαρία!

Είναι η τραπεζαρία που αρμόζει σε μια οικογένεια με παιδιά και σε χαρακτήρες με δυναμική προσωπικότητα. Το κόκκινο χρώμα που υπερισχύει είναι τόσο παραδοσιακό, όσο και τολμηρό. Στο χώρο της τραπεζαρίας όμως, ταιριάζει απόλυτα, καθώς δίνει μια ιδιαίτερη δυναμική. Πρόκειται για ένα από τα πιο χαρούμενα δωμάτια που παραπέμπει σε χρωματιστά πιάτα και gourmet γευσεις. Εδώ έχουμε κλασικό ξύλινο τραπέζι και καρέκλες που συνδυάζονται αρμονικά με το κόκκινο χρώμα που συναντάς στις κουρτίνες, το τραπεζομάντιλο και τα καλύμματα στις καρέκλες.
Μοντέρνα τραπεζαρία!

Σε μαύρες και άσπρες αποχρώσεις, ιδανική για κάθε σπίτι, η μοντέρνα τραπεζαρία ταιριάζει σε όλους τους τύπους. Το μαύρο στρογγυλό τραπέζι συνδυάζεται με τις λευκές καρέκλες και τα λευκά σερβίτσια. Πρόκειται για έναν απλό συνδυασμό χρώματος και γυαλιού που δίνει μια πιο elegant εμφάνιση στην τραπεζαρία. Ιδανική για ανθρώπους που τους αρέσουν τα λιτά και απλα έπιπλα.
Κλασική τραπεζαρία!

Το κλασικό τραπέζι με τις ξύλινες καρέκλες που έχεις στην κουζίνα μπορεί να μετατραπεί με πολύ μικρές παρεμβάσεις σ’ένα τραπέζι για ρομαντικό δείπνο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις λευκά καλύμματα στις καρέκλες και ένα λινό ύφασμα σε παστελ αποχρώσεις κατά μήκος του τραπεζιού. Διάλεξε πετσέτες σε πιο ανοιχτή ή έντονη απόχρωση, πρόσθεσε μερικά κεράκια ρεσώ και το τραπέζι είναι έτοιμο.
Elegant τραπεζαρία!

Παστέλ αποχρώσεις στους τοίχους με κρεμ κουρτίνες και ένα κλασικό τραπέζι αντίκα δίνουν έναν elegant τονο στην τραπεζαρία σου. Οι καρέκλες μπορούν να είναι πιο σύγχρονες και ίσως και καλυμμένες με λευκό ύφασμα. Ένας καθρέφτης απέναντι από το παράθυρο αντανακλά το φως και κάνει το δωμάτιο πιο φωτεινό, ενώ ένα λευκό βάζο με λουλούδια, δίνει στην τραπεζαρία, ένα… country style!

Read More

And More