Πίσω στην κορυφή της σελίδας
07.11.2010 | 14:27

Mητέρα Γ. Τσάκαλου: Υπερβολικό το κατηγορητήριο στον γιο μου

Mητέρα Γ. Τσάκαλου: Υπερβολικό το κατηγορητήριο στον γιο μου
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Ο 24χρονος Γεράσιμος Τσάκαλος συνελήφθη για την αποστολή των δεμάτων - βόμβες. Είναι γιος του συγγραφέα Γεράσιμου Τσάκαλου ο οποίος προσέφερε πολλά στη λογοτεχνία αλλά το έκανε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ένα δείγμα της δουλειάς του ήταν οι στίχοι ''Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα'' που είχε μελοποιήσει ο Βασίλης Τσιτσάνης. Το 2001 έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του θεατρικά έργα, χρονογραφήματα κ.ά.

Η μητέρα του 24χρονου, Αθηνά Τσάκαλου, λύνει τη σιωπή της και μιλάει στην Espresso της Κυριακης για την σύλληψη του γιου της. ''Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είμαι δίπλα του σε οτιδήποτε κι αν χρειαστεί. Δεν θα σας μιλήσω ούτε για τον χαρακτήρα του, ούτε για το αν είχα αντιληφθεί κάτι από τον τρόπο που συμπεριφερόταν. Η αλήθεια είναι ότι θεωρώ βαρύ το κατηγορητήριο που αποδίδεται στον γιο μου, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι εγώ μπορώ να έχω άποψη πάνω σε αυτό το θέμα. Επισης έχουν αναδυθεί πολλά πράγματα αλλά γνωρίζουμε γιατί και πώς βγαίνουν, δεν είναι τίποτε τυχαίο. Δεν θέλω όμως να πω περισσότερα επ'αυτού. Το μόνο που ξέρω είναι ότι ήμουν πάντα δίπλα στα δύο παιδιά μου και είχα και έχω καλές σχέσεις μαζί τους'', δηλώνει.

Όσον αφορά τον σύζυγό της λέει: ''Ο σύζυγός μου έχει πεθάνει εδώ κα δέκα χρόνια και ήμασταν μαζί μέχρι το τέλος της ζωής του, δεν είχαμε χωρίσει ποτέ. Επίσης, ούτε τα παιδιά μου είχαν φύγει ποτέ από το σπίτι της μάνας και του πατέρα τους. Ακόμη ειπωθηκε ότι το σπίτι μας στην Κηφισιά εγκαταλείφθηκε από εμένα. Ούτε αυτό ισχύει. Το σπ΄τι μας δεν εγκαταλείφθηκε, απλώς ενοικιάστηκε''.

H Espresso ήγε και στη γειτονιά των υπόλοιπων συλληφθέντων. Όσον αφορά τον Παναγιώτη Αργυρό, ο πατέρας του οποίου είναι διευθυντής σε ωδείο, οι γείτονες είπαν: ''Ο Παναγιώτης ήταν αγέλαστος και απόμακρος. Μας έκανε εντύπωση που ποτέ δεν έλεγε έστω μία καλημέρα. Είχε άγρια όψη, η έκφραση και το βλέμμα του ήταν χαρακτηριστικά που δεν έχουν καμία σχέση με ένα νέο παιδί το οποίο θα έπρεπε κανονικά να είναι μειλίχιο και χαρούμενο''.

Στη συνέχεια η μητέρα του 30χρονου Γιώργου καραγιαννίδη λέει: ''Τον γιο μου τον μπλέξανε δεν φταίει''.

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10