Σήμερα στη Χίο το τελευταίο αντίο στην Μαρία Τσάκου

Σήμερα το μεσημέρι αποχαιρετούν οι δικοί της άνθρωποι την Μαρία Τσάκου, κόρη του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου και αδελφή του Νίκου Τσάκου, η οποία πέθανε από ανακοπή καρδιάς στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο της περιοχής, η σωρός της θα φθάσει από την Αμερική στις 12 το μεσημέρι και στις 2 θα γίνει η κηδεία της.
Μιλώντας στην εκπομπή “Πολύ μπλα μπλα”, ο Δήμαρχος Καρδάμυλων Χίου, Ευάγγελος Μελιτζάνης δήλωσε το εξής: “Της Μαρίας της άρεσε να έρχεται συχνά, να “παίρνει” τη δόση της όπως και η ίδια έλεγε εδώ στα Καρδάμυλα Χίου. Ήταν ένας άνθρωπος όπως όλοι εμείς παρά το μεγάλο της έργο. Από το Σάββατο το μεσημέρι που το έμαθα αυτό το θλιβερό γεγονός, δεν τόλμησα να το πω σε κανέναν, μέχρι που χτύπησε η καμπάνα της εκκλησιάς”.
Την ίδια στιγμή, συντετριμμένη είναι και η εφοπλιστική οικογένεια Τσάκου από τον ξαφνικό θάνατο της. Η Μαρία Τσάκου ήταν μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του εφοπλιστικού κόσμου και είχε αναλάβει ένα μεγάλο κομμάτι των επιχειρήσεων της οικογένειας και ήταν πρόεδρος του Ιδρύματος “Μαρία Τσάκου” που ιδρύθηκε στην Ουρουγουάη, για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού στη μνήμη της γιαγιάς της, και μητέρας του Παναγιώτη Τσάκου.
Η Μαρία ήταν από τα ισχυρά πρόσωπα στην παγκόσμια ναυτιλία και εκτός των άλλων, συντόνιζε τις δραστηριότητες του ομίλου της οικογένειας στις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Διατηρούσε ναυτιλιακό γραφείο στην Αργεντινή.
Η Μαρία ήταν κουμπάρα της Βίκυς και του Νίκου στον γάμο, μαζί με τον πατέρα της, καπετάν Παναγιώτη Τσάκο.

Read More

And More