Πίσω στην κορυφή της σελίδας
30.08.2010 | 22:30

Το υπουργείο Παιδείας κλείνει το American University of Athens!

Το υπουργείο Παιδείας κλείνει το American University of Athens!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Κλείνει το American University of Athens μετά από εντολή του υπουργείου Παιδείας, το οποίο θεωρεί παράνομη τη λειτουργία του ιδρύματος υπό τον τίτλο του πανεπιστημίου.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του, μάλιστα, ζητά την παρέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να σφραγιστούν όλες οι εγκαταστάσεις και να αφαιρεθούν οι επιγραφές από το American University of Athens, καθώς όπως αναφέρει δεν έχει άδεια ίδρυσης ή λειτουργίας ως Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης και ούτε έχει υποβάλλει αίτηση για την έκδοση κάποιας άδειας.
 
Ταυτόχρονα, το υπουργείο επικαλείται και το νόμο που αναφέρει ότι δεν επιτρέπεται η χρήση του όρου Πανεπιστήμιο στα ελληνικά ή σε ξένη γλώσσα πέρα των δημόσιων πανεπιστημίων. Ενώ, διευκρινίζει πως από το Σεπτέμβριο του 2009 έχει στείλει στο Αmerican University of Athens, αλλεπάλληλες επιστολές ζητώντας να καταθέσει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας.
 
Από τη μεριά του, ωστόσο, το εκπαιδευτικό ίδρυμα απάντησε πως ως αμερικανικό νομικό πρόσωπο που εδρεύει στις ΗΠΑ δεν έχει ζητήσει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας.
 
Στον ισχυρισμό του εκπαιδευτηρίου, το υπουργείο Παιδείας απαντά πως από το ΦΕΚ προκύπτει ότι αποτελεί νομικό πρόσωπο που έχει συσταθεί σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν στην Ελλάδα και δεν προκύπτει κανένας νομικός δεσμός με αμερικανικό νομικό πρόσωπο.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 15:05

Check this
8 stick για contouring ίδια με αυτά που έβγαλε μόλις η Kardashian!
Οδηγός αγοράς: Τα 30 πιο στιλάτα φλατ παπούτσια που θέλουμε να φορέσουμε το φετινό καλοκαίρι
Επιχείρηση αδυνάτισμα: Γευστικές και light σαλάτες με λιγότερο από 300 θερμίδες
Audrey Hepburn: Μια βόλτα στην εμβληματική μονοκατοικία που “φιλοξένησε” τη διάσημη ηθοποιό
Top 10