Πέθανε ο γνωστός συνθέτης και στιχουργός Βασίλης Δημητρίου

Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή την Τρίτη ο Βασίλης Δημητρίου. Ο χαμός του συνθέτη και στιχουργού μερικών από των γνωστότερων ερωτικών τραγουδιών, πολλά από τα οποία έχουν ντύσει μουσικά αγαπημένες ελληνικές σειρές, αφήνει φτωχότερη την ελληνική μουσική σκηνή. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso το “τελευταίο αντίο” στον γνωστό συνθέτη θα ειπωθεί σήμερα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.


Ο Βασίλης Δημητρίου στο κέντρο πλαισιωμένος απο τους καλλιτέχνες: Μίλτο Πασχαλίδη, Ηρώ Σαία, Μανώλη Μητσιά, Ρίτα Αντωνοπούλου και Χρήστο Θηβαίο.

Ανάμεσα στις γνωστότερες επιτυχίες του Βασίλη Δημητρίου που γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1945 στην Αθήνα, είναι το “Πεπρωμένο” που τραγούδησε ο Γιώργος Νταλάρας, αλλά και το “Πόσο πολύ σ’ αγάπησα” που ό καθένας μας αγάπησε όταν άκουσε από τη φωνή του Χρήστου Θηβαίου στην τηλεοπτική σειρά “Ο μεγάλος θυμός”.

Ο Βασίλης Δημητρίου είχε υπογράψει περισσότερα από 350 τραγούδια ενώ ανάμεσα στις συνεργασίες του ξεχωρίζουν εκείνες με την Χαρούλα Αλεξίου, τη Μαρινέλλα, τον Μανώλη Μητσιά, τον Στράτο Διονυσίου αλλά και τις χαρακτηριστικές φωνές του “Νέου Κύματος”, Πόπη Αστεριάδη και Καίρη Χωματά.

Read More

And More