Πίσω στην κορυφή της σελίδας
13.02.2015 | 14:50

Μια ξεχωριστή Αποκριά στην Χαλκίδα - Τα άρματα κάνουν παρέλαση... στη θάλασσα!

Μια ξεχωριστή Αποκριά στην Χαλκίδα - Τα άρματα κάνουν παρέλαση... στη θάλασσα!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Ένα διαφορετικό καρναβάλι διοργανώνεται στην γραφική παραθαλάσσια πόλη της Χαλκίδας. Πρόκειται για ένα καρναβάλι όπου τα άρματα παρελαύνουν στη θάλασσα, ο αέρας γεμίζει με χρώματα και εντυπωσιακούς σχηματισμούς από αλεξιπτωτιστές, ενώ στη στεριά ο κόσμος ξεφαντώνει με μουσική, ποτά και μεζέδες.

Το Θαλασσινό Καρναβάλι 2015 αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση για τη διασκέδαση σου το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς και το TLIFE έμαθε όλες τις λεπτομέρειες γι' αυτό."Το καρναβάλι έχει μια ιστορία14 χρόνων. Πριν από 4 χρόνια διακόπηκε λόγω οικονομικών δυσχερειών και φέτος επανέρχεται με πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις" εξηγεί η Αντιδήμαρχος Χαλκιδέων και Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας - που διοργανώνει το Θαλασσινό Καρναβάλι- Λίλιαν Ζλακώνη.

"Είναι ένα ιδιαίτερο καρναβάλι. Η παρέλαση των αρμάτων γίνεται στον Ευοϊκό, μέσα στη θάλασσα κι αυτό είναι που το διαφοροποιεί. Φυσικά υπάρχουν και πεζοπόρα τμήματα και πολλές άλλες εκδηλώσεις που πληθαίνουν κάθε μέρα για το τριήμερο του φετινού καρναβαλιού. Αλλά αυτό που κάνει το καρναβάλι να ξεχωρίζει είναι η παρέλαση των αρμάτων και το κάψιμο του Καρνάβαλου την Κυριακή της Αποκριάς μέσα στη θάλασσα", συμπληρώνει η ίδια.Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου με παρελάσεις των πεζοπόρων τμημάτων των καρναβαλιστών, μουσική και χορό αλλά και άφθονους μεζέδες και κρασί κάθε βράδυ και κορυφώνονται την Κυριακή της Αποκριάς με το "Θαλασσινό Καρναβάλι".Το «Θαλασσινό Καρναβάλι» -που θα παρουσιάσουν ο Γιώργος Μανίκας και ο Στέλιος Χανταμπάκης- την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς 22 Φεβρουαρίου (ώρα έναρξης του Καρναβαλιού 16.00) επιστρέφει στον Ευβοϊκό, με άρματα στη θάλασσα. Επιπλέον θα γίνει αναπαράσταση ναυμαχίας ενώ θα ακολουθήσει show πυροτεχνημάτων και το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου μέσα στη θάλασσα, ενώ έξω από αυτήν θα δώσει το δικό του μουσικό show το συγκρότημα "Σάντα Λάτιν Γκρουπ"
Ταυτόχρονα ομάδα του SkyDive Athens θα συμμετέχει με show αλεξιπτωτιστών που αφού κάνουν τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς στον αέρα πάνω από το σημείο του Θαλασσινού Καρναβαλιού, θα προσγειωθούν στην παραλία.Το γλέντι θα συνεχιστεί και την Καθαρά Δευτέρα όποτε ο Δ.Ο.Α.Π.Π.Ε.Χ., με τη συνδρομή της τραγουδίστριας Γωγώς Τσαμπά, θα γιορτάσει μαζί με τους δημότες τα Κούλουμα στην πλατεία Αγίου Νικολάου. Οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού ανανεώνονται συνεχώς στην επίσημη ιστοσελίδα του Δ.O.A.Π.Π.Ε.Χ.

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10