Αγοραστή Αρβανίτη στο TLIFE: “Ο καθένας βιώνει τις δικές του δυσκολίες”

Η Αγοραστή Αρβανίτη συμπρωταγωνιστεί στην ίδια σειρά με τον σύντροφό της, Θανάση Τσαλταμπάση. Σίγουρα ήταν ένας από τους λόγους που είπε “ναι” για να είναι στο Daddy Cool γιατί ο γνωστός ηθοποιός κάνει επιλεκτικές δουλειές. Για εκείνη ήταν η πρώτη τηλεοπτική εμπειρία και παρόλο που δεν ήταν στον πρώτο κύκλο της σειράς απόλαυσε κάθε στιγμή.

Νομίζω ότι ήμουν πολύ τυχερή που βρέθηκα σε ένα τέτοιο κλίμα. Γιατί ειλικρινά, το εννοώ, από τον σκηνοθέτη μας τον κύριο Νίκο Ζαπατίνα μέχρι όλα τα παιδιά στο συνεργείο, όλους τους ηθοποιούς είναι όλα, κυλάνε πολύ ομαλά, πού ωραία, με πολύ επαγγελματισμό, με χαρά. Είναι πολύ ωραίο να ξεκινάς από μία τέτοια συνθήκη”, λέει στο TLIFE η ηθοποιός.

Τι είναι αυτό που πιστεύετε ότι έκανε τη σειρά δημοφιλή;
Νομίζω αυτή η γλύκα της κι αυτή η αλήθεια της εκτός από το τι έχει ένα πολύ ωραίο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα -για τα δεδομένα της τηλεόρασης- γίνεται με πολύ μεράκι. Νομίζω αυτό, έχει πολύ καλούς ηθοποιούς, πολύ καλό σενάριο, πολύ καλή σκηνοθεσία και έχει μία ωραία αλήθεια χωρίς να ψευτίζει η να φθηναίνει. Ο κόσμος το αναγνωρίζει αυτό και το αγκαλιάζει.

Για σας αποτέλεσε κι ένα μικρό “σχολείο” μιας και ήταν και η πρώτη σας δουλεια;
Πολύ, πάρα πολύ. Τέσσερα χρόνια που είμαι στο επάγγελμα, μετά τη δραματική σχολή, είχα βιώσει μόνο την εμπειρία του θεάτρου. Ήμουν σε παραστάσεις για μένα. Οπότε για μένα ήταν πολύ σχολείο, με βοήθησε πάρα πολύ να εγκλιματιστώ στις συνθήκες της τηλεόρασης γιατί είναι πολύ διαφορετικές για έναν ηθοποιό. Είναι άλλοι ρυθμοί, άλλη διαδικασία. Όλα είναι δύσκολα οπότε πρέπει να καταλάβεις πως πρέπει να κινείσαι στην κάθε συνθήκη. Σίγουρα ναι, με βοήθησε πολύ.

Θα λέγατε “ναι” σε μία νέα τηλεοπτική δουλειά;
Ναι, φυσικά. Αν πληρεί κάποιες προδιαγραφές που με καλύπτουν και με γεμίζουν και με εκφράζουν, φυσικά.

Τι είναι πιο σημαντικό για εσάς σε μια δουλειά;
Είναι όλα. Όλα συμβάλλουν στο να δέσει το γλυκό, που λέμε, και να έρθει ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Μπορεί να έχεις ένα καλό κείμενο και η σκηνοθεσία να το χαντακώσει ή οι ηθοποιοί ή το ανάποδο. Νομίζω όλα παίζουν το ρόλο τους.

Σας έχει τύχει να είστε σε δουλειές που δεν υπάρχουν ιδανικές συνθήκες;
Ναι, φυσικά (γέλια). Είναι δύσκολο να υπάρχουν ιδανικές συνθήκες. Ο καθένας αντιμετωπίζει τις δυσκολίες του στην καθημερινότητά του αλλά κοιτάς να είναι περισσότερα τα συν από τα πλην. Εννοείται ότι μου έχει τύχει αλλά σκληραγωγείσαι, μαθαίνεις, παίρνεις εμπειρίες και πορεύεσαι αναλόγως. Στην επόμενη έχεις και καλύτερη κρίση και αντιμετώπιση.

Η πρόταση για το Daddy cool πώς προέκυψε;
Μου είχε γίνει και μία κρούση για τον πρώτο κύκλο. Μου ξανάγινε για τον δεύτερο. Σίγουρα ξέρω και πολλούς ανθρώπους μέσα από τη σειρά. Ήδη εμπιστευόμουν πάρα πολύ τους συντελεστές. Την είχα δει ήδη σαν θεατής κι εγώ οπότε ήρθε τόσο ωραία αυτή η πρόταση και πραγματικά με κάλυψε πάρα πολύ να μπω στο δεύτερο κύκλο της.

Τι είναι αυτό που σας αρέσει στο ρόλο σας;
Την αγαπώ πολύ την Κατερίνα. Εντάξει, όλους τους ρόλους που έχω υποδυθεί τους αγαπάω πολύ. Η Κατερίνα θεωρώ ότι είναι λίγο παρεξηγημένη, όχι άδικα, γιατί είναι αρκετά έντονη και “κακούλα” πολλές φορές. Όλο της αυτό πηγάζει από την ανασφάλειά της και τα θέματα που έχει σαν χαρακτήρας, τα βιώματά της. Έχει ένα συνεχόμενο φόβο και μία ανασφάλεια που αυτό την οδηγεί πολλές φορές σε συμπεριφορές λίγο άσχημες αλλά μου αρέσει γιατί δεν είναι απλά μία “κακιά”. Η Κατερίνα έχει ευαισθησίες απλά πολλές φορές δεν τις εκφράζει με τον σωστό τρόπο. Για αυτό την αγαπάω, γιατί την έχω καταλάβει πώς είναι.

Τι μήνυμα περνάει αυτός ο ρόλος;
Ότι όταν φοβόμαστε και δεν πιστεύουμε στον εαυτό μας… Γιατί δεν πολυπιστεύει στον εαυτό της παρόλο που είναι ένας δυναμικός άνθρωπος με μία πολύ επιτυχημένη δουλειά -είναι αρχιτέκτονας, έχει έναν δυναμισμό- αυτόματα μέσα η ίδια δεν πιστεύει τόσο πολύ στον εαυτό της. Συνεχώς φοβάται και κουβαλάει βιώματα των γονιών της στις τωρινές της σχέσεις και δεν μπορεί να αφεθεί. Νομίζω αυτό είναι το μήνυμα της Κατερίνας: Όταν φοβόμαστε δεν μπορούμε να αφεθούμε και να απολαύσουμε αυτό που έχουμε και στο τέλος ίσως και να το χάσουμε.

Είναι κάτι που το πιστεύετε και στην προσωπική σας ζωή;
Ναι, φυτικά. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε τις ανασφάλειες μας, τις φοβίες μας, τα κόμπλεξ μας, τα θέματά μας αλλά όταν είναι με ένα διαχειρίσιμο τρόπο μπορείς να είσαι λίγο καλύτερα. Αν αυτό φτάσει σε βαθμό να σε κάνει να μην απολαμβάνεις τίποτα και να είσαι συνεχώς σε μία άμυνα… Εγώ γενικά σαν άνθρωπος δεν κρατάω και ιδιαίτερες άμυνες , είμαι πολύ ανοιχτή και θεωρώ ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και δεν θα φέρω παλιότερες συμπεριφορές σε νέες μου σχέσεις. Είναι ωραίο να είσαι ανοιχτός να πιστεύεις στους ανθρώπους και να απολαμβάνεις την κάθε σου συνθήκη, ζωή, σχέση ή ότι είναι αυτό τη στιγμή που σου έρχεται. Τώρα, αν φας και τις κατραπακιές σου, δεν πειράζει. Καλό είναι κι αυτό, εμπειρίες για τα επόμενα.

Τις κατραπακιές τις θεωρείτε ως “εφόδιο”;
Ναι, αυτό. Σίγουρα όταν τις βιώνεις δεν είναι ότι καλύτερο και πολλές φορές αναρωτιέσαι “γιατί να το βιώσω αυτό” αλλά νομίζω ότι για κάποιο λόγο συμβαίνει και σε δυναμώνει για τη συνέχεια.

Σας έχουν τύχει “κατραπακιές” στα χρόνια που είστε στο χώρο;
Ναι, σίγουρα! Ο καθένας βιώνει τις δικές του δυσκολίες. Σίγουρα το να δουλεύεις αυτή την εποχή στη δουλειά μας που είναι και λίγο -πάντα ήταν- πιο δύσκολο να βρεις, σίγουρα είναι πολύ μεγάλο επίτευγμα και νιώθεις και ευγνώμων. Αυτό όμως δεν είναι και τυχαίο, προέρχεται από πάρα πολύ δουλειά και προσήλωση. Παρόλα αυτά δυσκολίες υπάρχουν αλλά με έχουν δυναμώσει πάρα πολύ.

Σας έχουν κάνει να έχετε δεύτερες σκέψεις για την επιλογή του επαγγέλματός σας;
Όχι, μέχρι στιγμής δεν με έχουν βάλει γιατί το αγαπάω πάρα πολύ. Νομίζω ότι όταν αγαπάς κάτι, τα ζυγίζεις. Κάνεις αυτό. Η αγάπη σου στο τέλος υπερτερεί και θες να συνεχίζεις να το κάνεις.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More