Αθηνά Οικονομάκου: Οι πρώτοι μήνες της εγκυμοσύνης, οι έντονες λιγούρες και η μέρα που έμαθε ότι είναι έγκυος!

Η Αθηνά Οικονομάκου είναι τα τελευταία χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του θεάματος, και αυτό αποδεικνύουν οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι σε τηλεόραση και θέατρο, αλλά και οι πολλές εμπορικές συνεργασίες της. Τώρα, δε, που βιώνει την κορυφαία στιγμή της ζωής της ως μέλλουσα μαμά, βρίσκεται πλέον –πέρα από το eπαγγελματικό- και στο προσωπικό της απόγειο.

Για τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της, που απολαμβάνει ιδιαίτερα, για την ημέρα που έμαθε ότι περιμένει το παιδί του συντρόφου της, Φίλιππου Μιχόπουλου αλλά και για τα επαγγελματικά της μιλησε στο περιοδικό Celebrity. Η αγαπημένη ηθοποιός ποζάρει, για πρώτη φορά στον 4ο μήνα, στον φωτογραφικό φακό του Δημήτρη Σκουλού για το εξώφυλλο του τεύχους Νοεμβρίου.

Σε κουράζουν τα πολύωρα γυρίσματα τώρα που είσαι έγκυος;
Δεν είναι μόνο τα γυρίσματα που σχεδόν κάθε μέρα διαρκούν 10 ώρες, είναι και οι άλλες δραστηριότητές μου, όπως ο σχεδιασμός της συλλογής κοσμημάτων μου, που με κρατούν συνεχώς σε εγρήγορση, αλλά ευτυχώς έχω εύκολη κύηση, χωρίς καμία από τις γνωστές παρενέργειες της εγκυμοσύνης, οπότε τα καταφέρνω μια χαρά. Σίγουρα νιώθω περισσότερη κούραση, όμως σε φυσιολογικά πλαίσια. Αλλά γενικώς, από τη φύση μου, είμαι “σκυλί” που λένε. Έχω δύναμη και αντοχές. Μακάρι να πάνε όλα καλά μέχρι τέλους.

Μπορείς να μου περιγράψεις τη σκηνή όπου ανακοίνωσες στον Φίλιππο ότι περιμένετε παιδί;
Τη σκηνή, όχι. Μπορώ μόνο να σου πω ότι η χαρά του ήταν απερίγραπτη! Ήταν μια τρομερά συγκινητική στιγμή.
Ήξερε ότι θα κάνω το τεστ εκείνη την ημέρα, αλλά δεν ήμασταν μαζί όταν το έκανα. Το έμαθε λίγη ώρα αργότερα. Ήταν ένα πολύ όμορφο γεγονός.

Πιστεύεις ότι το σημείο καμπής στην καριέρα σου ήταν ο ρόλος της Ξένιας στη «Ζωή της Άλλης»;
Ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία και σίγουρα ο ρόλος που με έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό. Ήταν κατά κάποιον τρόπο η βάση πάνω στην οποία πάτησα για να φτάσω στο σήμερα. Για εμένα, όμως, όλα αυτά που ζω τον τελευταίο καιρό αποτελούν το αποκορύφωμα της καριέρας μου. Ακούγεται πολύ περισσότερο το όνομά μου, έχω περισσότερες προτάσεις σε θέατρο και τηλεόραση, έχω μεγάλη απήχηση στα social media, αποτελώ συχνά πρώτη επιλογή σε πολλές δουλειές και επίσης έχω τη δυνατότητα να λέω “όχι”.

Έχεις γίνει λαίμαργη;
Πολύ. Μπορεί να με βλέπετε αδύνατη, αλλά πάντα έτρωγα πολύ φαγητό. Πλέον τρώω τα τριπλάσια! Επειδή όμως σε όλη μου τη ζωή ήμουν πολύ αδύνατη, τώρα νιώθω φυσιολογική.

Πρόταση για να συμμετάσχεις σε ριάλιτι επιβίωσης σου έκαναν ποτέ;
Όχι, γιατί, φαντάζομαι, γνώριζαν οι ιθύνοντες ότι εκ των πραγμάτων, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, δεν θα μπορούσα να λείψω από τα γυρίσματά μου. Άσε δε που δεν είμαι και πολύ φαν τέτοιων παιχνιδιών. Δεν μου ταιριάζουν ως ιδιοσυγκρασία και πιστεύω ότι δεν θα άντεχα την υπέρμετρη εισβολή στην προσωπική μου ζωή. Τουλάχιστον τώρα που μιλάμε. Γιατί δεν ξέρει ποτέ κανείς τι μπορεί να συμβεί σε δέκα χρόνια. Είμαι όμως τόσο ικανοποιημένη από τη δουλειά μου αυτήν την περίοδο, που δεν βρίσκω το λόγο να άφηνα μια παράσταση ή μια σειρά για να συμμετέχω σε ένα τέτοιο παιχνίδι.

Διάβασε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Celebrity που κυκλοφορεί

Read More

And More