Η Σοφία Φαραζή αποκαλύπτει άγνωστες πλευρές της

Τη γνωρίσαμε από το σίριαλ «Μην μου λες αντίο» του Μανούσου Μανουσάκη, αίσθηση έκανε με τον ρόλο της ομοφυλόφιλης Βίλλυ στο «Δυο μέρες μόνο» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, ενώ η δημοτικότητά της εκτοξεύτηκε με τη Λίτσα στο ομώνυμο σίριαλ του ANT1, «Λίτσα.com». Η Σοφία Φαραζή φωτογραφίζεται για το κυπριακό περιοδικό Down Town και αποκαλύπτει στον Γιώργο Πράσινο άγνωστες πλευρές της.

Τα δύο χρόνια που είχες αποφασίσει να μείνεις εκτός θεάτρου, χτυπούσε το τηλέφωνο σου για δουλειές;
Χτυπούσε. Αλλά την πρώτη χρονιά, δεν το σήκωνα γιατί είχα πάρει απόφαση να κάτσω σπίτι για να περάσω χρόνο με την κόρη μου. Όταν γέννησα, γύρισα στους δύο μήνες στη δουλειά με «Το Κελεπούρι» του Πέτρου Φιλιππίδη, και δεν είχα προλάβει να ευχαριστηθώ τη μικρή. Ήταν μαχαιριά στην καρδιά όταν μου είπε: «Πότε θα με κοιμίσεις; Όλο με κοιμίζει ο μπαμπάς!». Ήμουν και απογοητευμένη τότε από τον χώρο και τις συνεργασίες μου – με αφορμή μια από τις τελευταίες μου δουλειές όπου πέρασα δύσκολα. Τη δεύτερη χρονιά που έκατσα σπίτι, δεν έτυχε κάτι καλό – αρνήθηκα θεατρικές προτάσεις γιατί ήμουν στις επικρατέστερες για το σίριαλ του Alpha, «Μην αρχίζεις την Μουρμούρα», που ούτε και αυτό «έκατσε» τελικά.

Μετάνιωσες που έμεινες σπίτι;
Καθόλου! Γιατί με την επιστροφή μου φέτος συνειδητοποίησα ότι αυτό που διάλεξα να κάνω, το θυμήθηκα σαν να το έκανα από την αρχή. Είχα πιεστεί έξι χρόνια με σίριαλ και θέατρο μαζί, που δεν προλάβαινα να γευτώ ουσιαστικά τίποτα. Έμεινα σπίτι και το χάρηκα πολύ με το παιδί. Κάναμε τις βόλτες μας, περάσαμε μαζί πολύ χρόνο. Μας αρέσει, για παράδειγμα, να μαζεύουμε πέτρες από τη θάλασσα, να τις ζωγραφίζουμε και να τις χαρίζουμε στους ανθρώπους που αγαπάμε. Είναι μία από τις πολλές ασχολίες που κάνουμε – θα την πάρω επίσης και θα πάμε να κάτσουμε σε ένα καφέ οι δυο μας.

Εσύ, τι από αυτά που έκανε η μητέρα σου όταν ήσουν μικρή δεν ήθελες να αναπτύξεις, και τελικά έχεις πιάσει τον εαυτό σου να λες «έχω γίνει ίδια η μάνα μου»;
Ίδια! Η μητέρα μου είχε διάφορες φοβίες και μας τις μετέδωσε. Αν και το σκέφτομαι την ώρα που το κάνω, όταν συμβαίνει προσπαθώ να το ελέγχω – π.χ. έχω θέμα με τα αδέσποτα σκυλιά, μεγάλη φοβία, γιατί είχε η μάνα μου φοβία και μου τη μετέδωσε. Ευτυχώς, δεν την έχω μεταδώσει κι εγώ με τη σειρά μου! Έρχεται η μικρή και μου λέει «μαμά, μη φοβάσαι, θα σε προστατεύσω εγώ!».

Η μαμά σου, η πολύ γνωστή συγγραφέας, Έλσα Φαραζή, είναι από τις μεγαλύτερές σου θαυμάστριες. Ανεβάζει φωτογραφίες σου στα social media, γράφει αποθεωτικά σχόλια…
Μάνα! Κλασική μαμά κουκουβάγια. Έτσι είμαι κι εγώ, όμως, για την Αγγελική. Θεωρώ το παιδί μου ένα πολύ καλύτερο «μοντέλο» από εμένα! Όταν κάνεις, άλλωστε, παιδιά ο εγωισμός σου εξαφανίζεται! Αυτό η μητέρα μου το κάνει και για τις δυο αδελφές μου. Αλλά μαζί της, που είναι συγγραφέας, εγώ ως καλλιτέχνης, καταλαβαίνουμε λίγο περισσότερο η μια την άλλη!

Ισχύει ότι τις πρώτες μέρες της γνωριμίας σου με τον σύζυγό σου, Νάσο, έκανες το βήμα ώστε να βγείτε;
Ισχύει, με την έννοια ότι ο Νάσος είχε μόλις χωρίσει από μια σχέση του, και τότε εγώ έκανα υπομονή. Δεν τα παράτησα εύκολα και δεν τον πίεσα ποτέ.

Είσαι διεκδικητική στις σχέσεις σου;
Όχι, προτιμώ να έρχεται ο άλλος γιατί θέλει, δεν πιστεύω στην απόλυτη διεκδίκηση. Με τον Νάσο είμαστε μαζί 10 χρόνια και, δόξα τω Θεώ, είμαστε καλά!

Τι είναι αυτό που κρατά τη σχέση ζωντανή;
Το χιούμορ. Περνάμε ωραία μαζί, γελάμε πολύ, δεν μαλώνουμε, ζηλεύουμε σε λογικά πλαίσια – πιο πολύ για αστείο θα το κάνω, παρά γιατί το εννοώ!

Θα ήθελες να μεγαλώσει η οικογένειά σας;
Θα ήθελα και θα μπορούσε να είχε γίνει αυτά τα δύο χρόνια που έκατσα σπίτι, αλλά δεν βοήθησαν τα οικονομικά μας.

Read More

And More