Ήβη Αδάμου: “Ο Μιχάλης ήρθε για να μείνει στη ζωή μου”

Βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο της πορείας της και το απολαμβάνει! Το «γιορτινό» κορίτσι του Down Town Κύπρου, μεγάλωσε (πια) και ζει την πιο ώριμή της στιγμή. Η Ήβη Αδάμου μιλάει για αυτή τη φάση αλλά και για το «80’s the musical» στο οποίο πρωταγωνιστεί στον Αλέξανδρο Πρίφτη.

Θα ήθελες να ασχοληθείς με την υποκριτική μελλοντικά;
Δεν το έχω σκεφτεί! Η συγκεκριμένη δουλειά έτυχε να έρθει στο δρόμο μου και άρπαξα αυτή την ευκαιρία. Δεν ξέρω, όμως, αν θα έκανα θέατρο ή αν θα έπαιζα σε ένα σίριαλ. Εκεί δεν έχει να κάνει με το τραγούδι, είναι κάτι άλλο. Άλλα μονοπάτια… Πολλοί τραγουδιστές το δοκιμάζουν – και καλά κάνουν δηλαδή. Αν νιώθω ότι μπορώ να το κάνω, θα το δοκιμάσω. Αλλά αν έχω και την παραμικρή αμφιβολία, θα κάνω πίσω. Όταν καταπιάνομαι με κάτι, δίνω όλη μου την ψυχή!



Γιατί επέλεξες να εμφανιστείς σε ένα καθαρό λαϊκό σχήμα φέτος, στο «Fever», μαζί με τον Χρήστο Χολίδη και τον Νίκο Οικονομόπουλο και όχι σε μία μουσική σκηνή; Βιοποριστικοί ήταν οι λόγοι;

Σίγουρα τα χρήματα παίζουν ρόλο, όχι όμως τόσο μεγάλο ώστε να με κάνουν να κάνω πράγματα που δεν με αντιπροσωπεύουν! Θα προτιμήσω να στριμωχτώ οικονομικά αλλά να κάνω κάτι που θα μου αρέσει, από το να πληρώνομαι πάρα πολύ καλά και να βρίσκομαι κάπου όπου θα νιώθω ξένη. Έχουμε ένα πολύ ωραίο και νεανικό σχήμα. Ναι μεν, είναι λαϊκοί τραγουδιστές, αλλά έχουμε μεγάλη σκηνή και παρουσιάζω ένα πρόγραμμα επάνω μου. Το νέο μου κομμάτι «Τίποτα δεν μας σταματά », ας πούμε, το παρουσιάζω εκεί. Αν δεν το έκανα, δε θα είχα αυτή την ευκαιρία να το μοιραστώ με τον κόσμο.

Κι αυτό το κομμάτι είναι του συντρόφου σου, του Μιχάλη Κουινέλη των Stavento.

Ναι! Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γι’ αυτό.

Δεν φοβάσαι μήπως ο κόσμος σε ταυτίσει και επαγγελματικά με τον Μιχάλη;

Όχι. Άλλωστε είναι αναπόφευκτο, γιατί ήδη έχω τραγουδήσει κομμάτια του. Δεν δημιουργούμε όμως αυτή την εικόνα προς τα έξω. Συνεργάζομαι και με άλλους δημιουργούς. Με στηρίζει πολύ, μου δίνει τις συμβουλές του, αλλά στο τέλος παίρνω εγώ την τελική απόφαση. Είναι εκεί ως άνθρωπός μου, όχι ως μάνατζερ.

Κι ο ίδιος έχει πει ότι ζητάει τις συμβουλές σου και πως σε εμπιστεύεται. Αλήθεια, εσύ τον παρότρυνες να συνεχίσει στο The Voice 3, εάν και εφόσον γίνει ή ήσουν υπέρ τού να φύγει, όπως είχε πει κι ο ίδιος;
Είχα πει τη γνώμη μου στον ίδιο. Στο τέλος κάνουμε πάντα αυτό που νιώθουμε. Όμως σχεδόν πάντα οι γνώμες μας με τον Μιχάλη ταυτίζονται, δεν απέχουν. Κι αν απέχουν δεν θα είναι μεγάλη η απόκλιση.

Πόσο εύκολο είναι να κρατηθεί μία σχέση σε απόσταση, όπως η δική σου με τον Μιχάλη;

Για εμάς είναι πολύ εύκολο. Πότε έρχεται ο Μιχάλης εδώ, πότε πάω εγώ στην Αλεξανδρούπολη. Είμαι turbo! (γελάει). Πάντα μέσα στην ενέργεια και τρέχω συνέχεια. Κάνω ό,τι μπορώ για τη δουλειά μου, τη ζωή μου, την οικογένειά μου, και φυσικά για τον Μιχάλη. Όλα τα θέλω σε μία φυσιολογική ροή. Θέλω να μαγειρεύω στο σπίτι, να καθαρίζω, να δουλεύω, να τακτοποιώ. Κάνω -και θέλω να κάνω- ό,τι κάνει όλος ο κόσμος! Δεν μου αρέσει να διαφέρω. Η απόσταση στην σχέση μας λειτουργεί πολύ καλά. Δημιουργεί πολλά καρδιοχτύπια όταν ξαναβρίσκεσαι με τον άλλον. Υπάρχουν φορές και στιγμές που λες «να είχα εδώ τον άνθρωπό μου!», όταν βρίσκεσαι όμως μαζί του είναι σαν την πρώτη φορά. Σου λείπει ο άλλος, έχεις να πεις κάτι παραπάνω…

Δεν φουντώνει η ζήλια, όμως, με την απόσταση;
Αυτό είναι ένα άλλο κομμάτι. Αν δεν έχεις εμπιστοσύνη στον άλλο, τότε μην κάνεις σχέση. Χρειάζεται δουλειά και από τους δύο. Κι από την άλλη, αν ο άλλος θέλει να σε απατήσει, δεν χρειάζεται να είναι μακριά. Μπορεί να πάει και μέχρι το περίπτερο και να στην «κάνει», που λέμε. Όλα είναι θέμα εμπιστοσύνης όμως. Έτσι μπορεί να εξελιχθεί μία σχέση.



Τον εαυτό σου τον σκέφτεσαι στο μακρινό μέλλον μαζί με τον Μιχάλη;

Χαίρομαι που δεν με ρωτάς κι εσύ για γάμους και παιδιά! (γελάει). Με ρωτούν συνέχεια γι’ αυτό κι έχω πει πως θα ήθελα να κάνω κάποια στιγμή. Αλλά το να βλέπεις τη ζωή σου στο μέλλον με κάποιον, αυτό ναι, είναι πολύ σημαντικό. Εννοείται ότι τη βλέπω, αλλιώς δεν θα ήμουν με τον Μιχάλη. Μπήκα σε αυτή τη σχέση για να κρατήσει. Αυτός ο άνθρωπος ήρθε για να μείνει στη ζωή μου. Δεν είναι κάτι εφήμερο ή περαστικό.

Μια και είναι οι μέρες τέτοιες, θυμάσαι ποια ήταν τα καλύτερα Χριστούγεννα που πέρασες, Ήβη;
Εκείνα των παιδικών μου χρόνων! Θυμάμαι ήμασταν όλη η οικογένεια στο σπίτι μας, στην Αγία Νάπα, και η μαμά, η γιαγιά, φίλοι και συγγενείς, έφτιαχναν γλυκά, μελομακάρονα, δάχτυλα, δίπλες, κουραμπιέδες κι εγώ δεν πήγαινα ποτέ να τους βοηθήσω. Καθόμουν, απολάμβανα τις όμορφες μυρωδιές και μετά τα έτρωγα. Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα της ζωής μου! (χαμογελάει). Αυτά ζούσα, αυτά θέλω να ζω.



Τι θα ήθελες να σου φέρει ο νέος χρόνος;

Υγεία, αγάπη, χαρά και ειρήνη σε όλους μας. Θέλω να εξελιχθώ στη ζωή μου, στις σχέσεις μου, στη δουλειά μου. Και μου εύχομαι δημιουργικότητα!

Read More

And More