Νικολέτα Κοτσαηλίδου: Μιλά για πρώτη φορά για τη σχέση της με τον Σπύρο Παπαδόπουλο

Σαν βγαλμένη από άλλη εποχή, κάπου ανάμεσα στη δεκαετία του ’50 και του ’70 που θα ήθελε να ζούσε, η Νικολέτα Κοτσαηλίδου φωτογραφίζεται στους πρόποδες της Ακρόπολης.

Ποζάρει σαν μοντέλο –άσχετα αν η ίδια δηλώνει αγοροκόριτσο– και μιλάει στο YOU για το θέατρο, πρωταγωνιστώντας για 3η χρονιά στην παράσταση «Μου λες αλήθεια;» στο «Κάππα», την απιστία, τον έρωτα αλλά και –πρώτη φορά– λέει για την σχέση της με τον Σπύρο Παπαδόπουλο.

Πού είναι πιο αυστηρός ο Σπύρος; Σαν επιχειρηματίας, σαν σκηνοθέτης ή σαν ηθοποιός;
Ο Σπύρος γενικώς δεν είναι αυστηρός και έχει έναν μοναδικό τρόπο να σου εμπνέει τρομερή εμπιστοσύνη. Νιώθεις αυτό που λέει ότι είναι νόμος. Δεν τον αμφισβητείς. Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη από πίσω. Είναι ένας άνθρωπος που σου αποπνέει ασφάλεια πάνω στη δουλειά. Απλώς ακολουθείς αυτό που σου λέει. Πραγματικά εάν δεν έχεις εμπιστοσύνη σ’ έναν άνθρωπο όπως είναι ο Σπύρος, που είναι τόσα χρόνια στη δουλειά αυτή, σε ποιον θα έχεις;

Η καθημερινή τριβή με τον Σπύρο στη δουλειά και στο σπίτι σε ενοχλεί;
Όταν κλείνει η πόρτα του θεάτρου κλείνει και ποτέ δεν μπλέκω τα προσωπικά με τα επαγγελματικά. Κι αυτό δημιουργεί υγεία και ηρεμία. Όταν είσαι στο θέατρο –και δεν έχει να κάνει αυτό μόνο με τον σύντροφο αλλά και με φίλους– είναι δουλειά, δεν γίνεται να αφήνεις τους συναισθηματισμούς να σε κυριεύουν. Όπως επίσης κι όταν μπαίνεις στο σπίτι σου εκεί τελειώνει και η δουλειά. Τα έχω απόλυτα διαχωρισμένα και πολύ ξεκάθαρα μέσα στο μυαλό μου. Γι΄ αυτό και δεν έχω πρόβλημα να συνεργάζομαι με ανθρώπους που συνδέομαι συναισθηματικά. Για μένα η δουλειά είναι ιερό πράγμα.

Πώς είναι να βλέπεις τη ζωή σου σε πρωτοσέλιδα περιοδικών;
Δεν ασχολούμαι και δεν θέλω να ασχολούμαι. Δεν θέλω να με επηρεάζουν.

Περνώντας από ένα περίπτερο θα πέσει το μάτι σου;
Θα πέσει το μάτι μου, αλλά η ζωή τρέχει και υπάρχουν τόσα άλλα να κάνουμε… Είμαι τόσο αφοσιωμένη στο θέατρο και στη δουλειά μου που αν αφήσω αυτά τα πράγματα να με επηρεάσουν θα μου αλλάξουν την οπτική.

Πώς αντέδρασες την πρώτη φορά που είδες φωτογραφίες σου; Σοκ ή το περίμενες;
Όχι δεν το περίμενα. Φυσικά και έπαθα σοκ. Αλλά εκεί αποφάσισα ότι αν αφήσω αυτό το πράγμα να με επηρεάσει μόνο στον εαυτό μου θα κάνω κακό.

Διάβασε περισσότερα στο YOU που κυκλοφορεί

Read More

And More