Ντορέττα Παπαδημητρίου: Η δύσκολη κατάσταση στο Mega, το κόψιμο της εκπομπής και το επόμενο βήμα!

Έχουν περάσει 3 εβδομάδες από εκείνη την Παρασκευή, στις 27 Απριλίου, όταν η Ντορέττα Παπαδημητρίου αποχαιρέτησε το τηλεοπτικό κοινό, φανερά συγκινημένη, εξηγώντας πως δεν γνωρίζει πότε θα είναι η επόμενή τους «συνάντηση». Σήμερα, μιλώντας στο περιοδικό People, θέλει να πιστεύει πως αυτή η δύσκολη φάση για το Mega που έχει αντίκτυπο σε όλους τους εργαζόμενους, θα έχει αίσιο τέλος. Η ήθοποιος και παρουσιάστρια πόζαρε για τις ανάγκες της συνέντευξης στην πισίνα γνωστού ξενοδοχείου και μίλησε για όλα. Το παρασκήνιο η έντονη συγκίνηση, πώς ένιωσε όταν ο Κώστας Μαρτάκης αποχώρησε πρώτος και οι συζητήσεις της για την επόμενη σεζόν. Τι άλλαξε ο Αλέξανδρος Φρανζολίνι στη ζωή της, τα νέα δεδομένα, αλλά και οι σκέψεις για γάμο και ένα τρίτο παιδί.

Πότε ξεκίνησαν τα προβλήματα και καταλάβατε πως η κατάσταση είναι πραγματικά ανησυχητική; Γράφτηκε πως ήσασταν πάνω από 2 μήνες απλήρωτοι.
Το κεφάλαιο Mega είναι ένα πολύ ευαίσθητο κεφάλαιο. Μια κατάσταση πολύ δυσάρεστη που δεν έχει επηρεάσει μόνο εμένα και τα Καλημερούδια αλλά το σύνολο των εργαζομένων. Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες, όμως, γιατί το βλέπω λίγο σαν ‘τα εν οίκω μη εν δήμω’. Τα τελευταία 2 χρόνια, το Mega είναι το σπίτι μου επαγγελματικά. Η ουσία είναι πως το κανάλι περνά μια πολύ δύσκολη στιγμή, όπως και όλη η χώρα, και όσα συμβαίνουν είναι πέρα από τον έλεγχό μας. Ακόμα και οι ιθύνοντες είναι στην ίδια κατάσταση με εμάς, γιατί το θέμα είναι συνολικό. Όπως είπα και στην τελευταία εκπομπή που προβλήθηκε, φτάσαμε σε ένα σημείο που ήταν πια αναγκαστικό να γίνει αυτό το διάλλειμα.

Πότε είχες ενημέρωση πως εκείνη η Παρασκευή θα ήταν η τελευταία σας εκπομπή;
Το μάθαμε λίγες μέρες πριν. Ήμασταν συνέχεια σε μια αναμονή και μιλούσαμε όλη μαζί η ομάδα με τους ανθρώπους του καναλιού. Υπήρχε απόλυτη συνεννόηση και όλοι είχαμε διάθεση να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, παρόλο που υπήρχαν προβλήματα. Φτάσαμε όμως σε ένα σημείο που δεν γινόταν να συνεχίσουμε.

Είχες έντονη συναισθηματική φόρτιση όταν αποχαιρέτησες το κοινό.
Ήμουν πολύ φορτισμένη. Δένομαι πάρα πολύ με τους ανθρώπους που συνεργάζομαι κάθε φορά – μου έχει βγει και σε κακό σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά έτσι είμαι. Δεν μπορώ να το αλλάξω. Λέω ‘αυτή τη φορά θα είμαι μόνο επαγγελματίας, χωρίς συναισθηματισμούς’, αλλά τελικά μπαίνει και το συναίσθημα. Πέρα από αυτό, τα Καλημερούδια ήταν μια εκπομπή για την οποία πασχίσαμε. Ξεκίνησε πολύ δύσκολα, μέχρι να βρούμε τα πατήματά μας, να μας μάθει ο κόσμος. Δουλέψαμε πολύ, γιατί κανένας από εμάς δεν είχε ξανακάνει κάτι αντίστοιχο. Είχαμε πολύ σκληρό ανταγωνισμό, εκπομπές που είναι χρόνια στον αέρα. Δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε τελικά, μέσα στην πρώτη κιόλας σεζόν μας. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι που σε σχετικά σύντομο χρόνο καταφέραμε να στεκόμαστε αξιοπρεπώς απέναντι στον ανταγωνισμό. Ήμασταν αντάξιοι και ισάξιοι, άσχετα με το τι μπορεί να αρέσει στον καθένα, γιατί ο κάθε τηλεθεατής έχει τις προτιμήσεις του.

Ένιωσες πως ήταν και λίγο άδικο που όλο αυτό συνέβη σε μια στιγμή που τα νούμερα είχαν ανέβει σημαντικά;
Αν ο λόγος που σταματήσαμε δεν ήταν τόσο σοβαρός και δεν αφορούσε τόσο πολλούς ανθρώπους, θα σου έλεγα «ναι, τι αδικία πάνω που έφτιαξαν τα νούμερα». Αλλά τώρα δεν μπορώ παρά να σταθώ στο ουσιαστικό πρόβλημα, του καναλιού. Ομολογώ, πάντως, δεν περίμενα πως ο κόσμος θα είχε τέτοια αντίδραση στην παύση της εκπομπής. Παίρνω πάρα πολλά μηνύματα ακόμα και σήμερα για την εκπομπή, ο κόσμος ρωτά πότε θα ξαναβγούμε, πότε θα μας δούμε, μας λένε πως τους λείπουμε. Είχα δει πως ο κόσμος αρχίζει να ανταποκρίνεται, ειδικά μέσα από τα social media, αλλά δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο παρέα κάνεις στον κόσμο μέσα από ένα ζωντανό καθημερινό πρόγραμμα και όταν φύγεις του λείπεις. Αυτό με έχει συγκινήσει και με έχει εκπλήξει πολύ ευχάριστα, με την έννοια πως κάτι κάναμε κι εμείς, κάτι καταφέραμε.


Διάβασε όλη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί την Κυριακή

Read More

And More