Σάκης Ρουβάς: 5+1 φορές που έγινε παράδειγμα προς μίμηση!

Μία από τις λέξεις που χαρακτηρίζουν τον Σάκη Ρουβά είναι η εξέλιξη. Έχει μία ακατανίκητη επιθυμία να γίνεται συνεχώς καλύτερος και να μαθαίνει νεά πράγματα. Και το κάνει! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα τελευταία χρόνια έχει δοκιμαστεί σε πολλά και διαφορετικά project.

Πέρα όμως απο την επαγγελματική καταξίωση, αυτή η ανάγκη να εξελλίσεται έχει κάνει τον Σάκη Ρουβά και περισσότερο ενεργό και ευαισθητοποιημένο σε κοινωνικά -και όχι μόνο-ζητήματα. Δεν είναι λίγες οι φορές που μας έχει κάνει να θέλουμε να τον αντιγράψουμε.

Γιατί ποιος δεν θέλει να προστατεύει το περιβάλλον και να μπορεί να απολαμβάνει τη φύση; Θα πρέπει, λοιπόν, να φροντίζουμε για αυτό με κάθε τρόπο. Μια καλή αρχή είναι αυτό που έκανε ο Σάκης στο πρόσφατο ταξίδι του στην Κύπρο όπου ως Πρεσβευτής της Συμμετοχής φύτεψε δεντράκια.


Δεν είναι η πρώτη φορα που μας παρακινεί να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και μάλιστα έμπρακτα και χωρίς να διστάζει και να τσαλακωθεί. Σε παλαιότερό του ταξίδι στο νησί της Αφροδίτης έβαλε σκούφο και ποδιά και μοίρασε φαγητό. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο από αυτό της προσφοράς!


Η αγάπη και το χαμόγελο άλλωστε είναι κάτι που δεν κοστίζει και μπορείς να τα προσφέρεις απλόχερα. Ειδικά στα παιδιά που αποτελούν, όπως πιστεύει και ο Σάκης, το μέλλον μας. Για αυτό τον βλέπουμε να στηρίζει κάθε προσπάθεια που έχει σκοπό την ενίσχυση όσων παιδιών έχουν ανάγκη.

Σε κάθε ευκαιρία στέκεται έμπρακτα δίπλα τους. Ακόμα και με μία απλή επίσκεψη, όπως έκανε στο Ορφανοτροφείο του Βόλου όπου βρέθηκε με αφορμή την φαντασμαγορική φωταγώγηση της πόλης.


Ο ίδιος ως Αγγελιοφόρος της Ελπίδας έχει μάθει να είναι κόντά στις ανάγκες τους. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα τον είδαμε να δίνει το παρών, μαζί με την Κάτια Ζυγούλη, στο φιλανθρωπικό bazaar που έγινε για τους σκοπούς του Συλλόγου “Όραμα Επίδας”.

Ο Σάκης είναι και ο πρώτος εθελεντής δότης της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και από την πρώτη στιγμή ανέδειξε την σημασία αυτού. Γιατί με μία απλή κίνηση μπορεί να σωθεί μια ζωή!


Πέρα από την υγεία, την αγάπη και την προσφορά μας έχει υπογραμμίσει μέσα από τις ενέργειες του και κάτι ακόμα το οποίο είναι σημαντικό. Η εθνική υπερηφάνεια. Σε ταξίδι του στη Ρωσία με αφορμή την εμφάνισή του στο Κρεμλίνο επισκέφτηκε ένα σχολείο που διδάσκει την ελληνική γλώσσα. Δέχτηκε θερμή υποδοχή και χάρηκε κι εκείνος ιδιαίτερα την επίσκεψη!


Για τον Σάκη η Ελλάδα άλλωστε πάντα αποτελεί στοιχείο υπερηφάνειας και αγωνίζεται για την ανάδειξή της σε παγκόσμιο επίπεδο. Συμμετέχει με όποιον τρόπο μπορεί στην προβολή της χώρας ενώ συγχαίρει δημόσια τους Έλληνες που καταφέρνουν να πάρουν διακρίσεις. Ειδικά τους αθλητές.

Γιατί ως πρωταθλητής κι εκείνος γνωρίζει τις θυσίες και τους κόπους αλλά και τις χαρές και τα καλά που σου δίνει ο αθλητισμός.

Read More

And More