Πίσω στην κορυφή της σελίδας
11.07.2016 | 06:34

Σμαράγδα Καρύδη - Θοδωρής Αθερίδης: Ταξίδι στην Επίδαυρο για την Ορέστεια! Φωτογραφίες

Σμαράγδα Καρύδη - Θοδωρής Αθερίδης: Ταξίδι στην Επίδαυρο για την Ορέστεια! Φωτογραφίες
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
 Ένα ταξίδι για να παρακολουθήσουν τους αγαπημένους τους φίλους και συνάδελφους έκαναν η Σμαράγδα Καρύδη και ο Θοδωρής Αθερίδης. Το ζευγάρι βρέθηκε στην Επίδαυρο στην πρεμιέρα της παράστασης Ορέστεια του Αισχύλου.

Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου ήταν γεμάτο από κόσμο και όλοι οι συντελεστές της παράστασης καταχειροκροτήθηκαν και τις δυο ημέρες!  Μετά το τέλος της παράστασης ο Θοδωρής και η Σμαράγδα πήγαν στα παρασκήνια για να συγχαρούν τους πρωταγωνιστές!


Το ζευγάρι ποζάρει με την Λήδα Ματσάγκου αλλά και με την κουμπάρα τους Βίκυ Βολιώτη 

Με την πτωταγωνίστρια της παράστασης, Καρυοφιλιά Καραμπέτη


Η παράσταση θα παιχτεί πλέον σε πολλά μέρη της Ελλάδας

Η υπόθεση του έργου
 
Η Ορέστεια του Αισχύλου (458 π.Χ.) είναι η μοναδική συνεχόμενη τριλογία που σώζεται. Τα τρία δράματα της Ορέστειας -Αγαμέμνων, Χοηφόροι, Ευμενίδες- περιπλέκονται γύρω από το μύθο του οίκου των Ατρειδών και τον χρονικό κύκλο που εκκινεί από την άλωση της Τροίας και καταλήγει στην ίδρυση του Αρείου Πάγου.
 
Στον έναρξη του Αγαμέμνονα, ο φύλακας των ανακτόρων θρηνεί για τους κόπους της φρουράς και τις συμφορές που πλήττουν τον οίκο των Ατρειδών, όσον καιρό διαρκεί η πολιορκία της Τροίας. Αμέσως, φτάνει το μήνυμα της φλόγας -εκείνο που περίμενε δέκα χρόνια- που αναγγέλλει πως η Τροία αλώθηκε. Σε λίγο, ο Αγαμέμνων επιστρέφει στις Μυκήνες, νικητής, κατακτητής της Τροίας. Φέρνει μαζί του τη μάντισσα Κασσάνδρα, λάφυρο του στρατού. Τον υποδέχεται με πολυτέλεια η σύζυγός του, Κλυταιμνήστρα, μητέρα της Ιφιγένειας που έχει θυσιαστεί από τον πατέρα της για να ευοδωθεί η εκστρατεία των Αχαιών, του Ορέστη και της Ηλέκτρας. Έπειτα, με δόλο, οδηγεί τον Αγαμέμνονα στο λουτρό και τον δολοφονεί μαζί με την Κασσάνδρα. Τις λεπτομέρειες του φόνου προλέγει η Κασσάνδρα σε μια στιγμή εκστατικής διαύγειας λίγο πριν μπει στο παλάτι ακολουθώντας τη μοίρα της. Σύντομα, η πύλη ανοίγει και εμφανίζεται η Κλυταιμνήστρα πάνω από τα πτώματα του συζύγου της και της ερωμένης του, που τα έχει τυλίξει με δίχτυ. Η ανδρόβουλη γυναίκα θριαμβολογεί για την εκδίκηση που πήρε για το θάνατο της Ιφιγένειας, όταν εμφανίζεται ο ομόκλινός της Αίγισθος και συναυτουργός του φόνου. Το έργο κλείνει με την δυσοίωνη προειδοποίηση του Χορού για επόμενα δεινά.

Πρωταγωνιστούν

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (Ορέστης)
Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Κλυταιμνήστρα)
Νίκος Κουρής (Αγαμέμνων, Τροφός)
Στεφανία Γουλιώτη (Ηλέκτρα, Αθηνά)
Νίκος Ψαρράς (Απόλλων, Πυλάδης)
Άλκηστις Πουλοπούλου (Κασσάνδρα, Πυθία)
Δημήτρης Παπανικολάου (Αίγισθος)
Ιερώνυμος Καλετσάνος (Κήρυκας)
Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (Φύλακας)
Σύρμω Κεκέ (Κορυφαία)
Χριστίνα Μαξούρη (Κορυφαία)
Πολύδωρος Βογιατζής (Κορυφαίος)

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 19:11

Top 10